2020. november 14., 10:20

Az országos útfelújítási programban egyebek mellett 4,5 milliárd forintos felújítás indul a 11-es számú főút Budapest-Esztergom-Tát szakaszán. Ennek keretében Szentendrén a volt orosz laktanyától a Határcsárdáig mintegy hét kilométernyi útszakaszt hoznak rendbe – olvasható a Magyar Építők portálján.

Az útfelújítás során korszerűsítik a vízelvezetést, felújítják az útkereszteződéseket, felülvizsgálják a balra kanyarodó sávok hosszát, valamint a forgalomirányító jelzőlámpák fázisterveit. A Rózsa utcai csomópontban kanyarodósáv kiépítését és forgalomirányító jelzőlámpa létesítését tervezik. Rövidesen elindul a tervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás, ami mintegy egy évet vesz igénybe a tervezési munkák elkészítésével és az engedélyek beszerzésével együtt. A kivitelezés várhatóan négy hónap lesz.

Mindez Hadházy Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének Szentendrén tartott sajtótájékoztatóján derült ki.
A sajtó hiteles tájékoztatásához az is hozzátartozott volna, ha már a 11-es út felújításáról van szó, hogy befejeződött a szentendrei szakasz forgalommodellezési vizsgálatának első három üteme, elkészült a problématérkép, amit Szentendre önkormányzata finanszírozott. A vizsgálattal olyan terv készül – az áttervezésre érett csomópontok meghatározásával, aktív, kamerás forgalomirányítással, a budapesti forgalomirányító rendszerrel történő összekötéssel –, amely valóban korszerűen kezelné a 11-es út forgalmát.
A sajtóeseményre a város polgármesterét nem hívták meg, a döntésekről nem tájékoztatták.

Forrás, fotó: Magyar Építők