2020. szeptember 17., 16:57

A polgármester és Szentendre mb. rendőrkapitányának találkozóján áttekintették a város ügyeit, tárgyaltak a 11-es út forgalommodellezéséről, a város biztonságának, rendjének fenntartását segítő kamerarendszerről.

Krauth Ferenc, Szentendre Rendőrkapitányság mb. kapitánya elmondta, hogy a kapitányságon készül egy javaslatcsomag a város közlekedésének javítására. Rövidesen átadja, ezzel is segítve a 11-es út forgalommodellezését, a szükséges forgalomtechnikai módosítások megtervezését.

A megbeszélésen szóba jött a város biztonságának, rendjének fenntartását segítő kamerarendszer is. A városban mintegy 60 kamera van elhelyezve, többsége közterületi térfigyelő kamera melyeknek központja, szerverei a Szentendrei Rendészethez van bekötve, az üzemeltetést és a felügyeletet a rendészet biztosítja. A térfigyelő rendszer kiegészül a behajtási engedélyek ellenőrzésére kialakított rendszámleolvasó kamerarendszerrel is. Egy terminál a Rendőrkapitányságon is van, amelyen, szükség esetén visszanézhetők a felvételek. A város jól kiépített – de folyamatos felújításra szoruló – térfigyelő és rendszámleolvasó rendszerének használatáról, fejlesztéséről is egyeztetett Fülöp Zsolt és Krauth Ferenc.