Szentendre víziközmű fejlesztések

SZENNYVÍZCSATORNA-HÁLÓZAT BŐVÍTÉSE: MÉG VÁRJÁK AZ IGÉNYFELMÉRŐ ADATLAPOKAT
Kőzúzó utca2022. október 21. | Meghosszabbították a szennyvízcsatornára-kötési igényfelmérő adatlap beadásának határidejét. November 6-ig lehet az online kérdőíveket kitölteni, vagy a polgármesteri hivatalba eljuttatni a kitöltött nyomtatványokat. Ha valakihez nem jutott el a nyomtatvány, a Polgármesteri Hivatal portáján megtalálhatók az igényfelmérő lapok, vagy letölthető a cikk végén található linkről.
TOVÁBB »
A SZARVASHEGY ELŐTT ÉPÜL KI A PILISSZENTLÁSZLÓI SZENNYVÍZCSATORNA GERINCVEZETÉKE
Kőzúzó utca2022. szeptember 30. | Hosszú utat kellett bejárnia Pilisszentlászló településvezetésének mire elkezdődhetett a község szennyvízcsatorna-hálózatának tervezése. A beruházás előkészítése, az engedélyezési tervek egyeztetése volt a témája annak a megbeszélésnek, amely szeptember 28-án zajlott a Városházán. Tóth Attila, Pilisszentlászló polgármestere és Vöeröes Imre tervező ismertette a terveket Szentendre városvezetésével. A megbeszélésen részt vettek a DMRV Zrt. munkatársai is.
TOVÁBB »
A CSATLAKOZÁSI IGÉNYEKEN MÚLIK A SZENNYVÍZHÁLÓZAT BŐVÍTÉSE
Kőzúzó utca2022. szeptember 14. | A városvezetés kezdeményezésére – egyetértésben a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) vezetésével – napirendre kerül a szennyvízcsatorna-hálózat régóta várt bővítése, amelynek megvalósulása jelentős előrelépés lenne a város infrastruktúrájának fejlesztésében. A csatornázatlan területeken az önkormányzat méri fel, hogy az ingatlantulajdonosok, -használók közül hányan tervezik a háztartásuk csatlakoztatását a közműves szennyvízhálózatra.
TOVÁBB »
KŐZÚZÓ UTCAI MUNKÁK: ELKÉSZÜLT A LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ
Kőzúzó utca2022. szeptember 12. | A kivitelező Mészáros és Mészáros Zrt.-vel közös lakossági tájékoztatót tett közzé a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) a Közúzó utcai, ívóvízhálózat-fejlesztési és -korszerűsítési munkálatokról. A tájékoztató szerint szeptember 8. és 23. között vízcsőépítés zajlik, melynek idején a közlekedést biztosítják.
TOVÁBB »
KŐZÚZÓ UTCAI BERUHÁZÁS: A LAKOSSÁG TÁJÉKOZTATÁSÁT SÜRGETI A POLGÁRMESTER
Kőzúzó utca2022. szeptember 1. | Fülöp Zsolt polgármester a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) igazgatóját és műszaki igazgatóját megkeresve kezdeményezte, hogy a beruházás kivitelezője, a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a munkavégzést függessze fel és a DMRV a kivitelezőt szólítsa fel a munkavégzéshez kapcsolódó, törvényben előírt tájékoztatási kötelezettségének teljesítésére.
TOVÁBB »
KORSZERŰSÍTIK A DUNAKANYAR SÉTÁNY ÉS A KŐZÚZÓ UTCA IVÓVÍZHÁLÓZATÁT
Kőzúzó u.2022. június 29. | Európai uniós alapból korszerűsíti a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) a Dunakanyar sétány és a Kőzúzó utca ivóvízhálózatát, valamint fejlesztik Szentendre regionális vízbázis területén lévő berendezéseket is.
TOVÁBB »
A SZENNYVÍZCSATORNA-HÁLÓZAT BŐVÍTÉSÉT KÉSZÍTIK ELŐ A VÁROS HEGYVIDÉKI TERÜLETEIN
víziközmű fejlesztések2022. június 1. | Szentendre víziközmű-hálózatának fejlesztése egyre sürgetőbb feladat. A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV), az önkormányzattal egyeztetve több fejlesztési és rekonstrukciós programot indított el, mind az ivóvízhálózat, mind a szenny- és csapadékvíz-elvezetés szétválasztására, mind – a sokakat érintő – szennyvízcsatorna-hálózat bővítéséért. Fülöp Zsolt polgármester kezdeményezésére a múlt héten került sor arra a találkozóra a DMRV vezetésével, amelynek kiemelt témája a közműves szennyvízcsatorna hálózatának bővítése volt. Mivel a régóta várt fejlesztésre csak a lakossági igények figyelembevételével kerülhet sor, a szükséges felmérést az önkormányzat fogja elvégezni. Az egyeztetésen részt vett Virág László vezérigazgató, Balogh Zsolt műszaki igazgató, Nerpel Balázs, a Szentendrei Üzemvezetőség vezetője, az önkormányzat részéről jelen volt Pilis Dániel alpolgármester és a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda vezetője, Hámornyikné Csemeczki Zita is.
TOVÁBB »
DMRV: MINTEGY 3500 MÉTER HOSSZAN TERVEZIK CSERÉLNI AZ IVÓVÍZHÁLÓZATOT
Kőzúzó u.2022. április 13. | A Magyar Közút NZrt. útfelújítási munkálataival párhuzamosan a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) Szentendrén a 11-es út mentén húzódó ivóvízhálózaton az útpályát érintő szakaszokon tervez ivóvízvezeték-cserét. Ha megvalósulnak a tervek, akkor biztonságosabbá válik a vízszolgáltatás. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődhet el az ivóvízvezeték rekonstrukciója. Az elkészült tervekről a múlt héten egyeztetettek a városvezetéssel.
TOVÁBB »
CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉSI BERUHÁZÁSOK
A BELVÁROSI SZENNY- ÉS CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS SZÉTVÁLASZTÁSÁNAK ELSŐ ÜTEME
BEFEJEZŐDÖTT A SZENNY- ÉS CSAPADÉKVÍZ-HÁLÓZAT SZÉTVÁLASZTÁSÁNAK ELSŐ ÜTEME
Befejeződött a belvárosi szenny- és csapadékvíz-hálózat szétválasztásának első üteme – ebből az alkalomból a Duna-korzó végén, a Japánkert mellett kiépült átemelőnél zárórendezvényt tartottak október 14-én. A 720 millió forintos összköltségű fejlesztés önkormányzati önrésze 420 millió forint volt. A beruházással több évtizedes probléma megoldása felé tett jelentős lépést a város. Időközben elkészült a teljes koncepcióterv, amihez a DMRV megszerezte az elvi engedélyt is. Megvalósításához pályázati forrást keresnek. A fejlesztés végső célja Szentendre teljes leválasztása a regionális szennyvízelvezető-rendszerről.
Tovább »
A belvárosi csapadékvíz-elvezetés korszerűtlensége évtizedes, súlyos problémája Szentendrének. Az egyesített szennyvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszer elavult és túlterhelt. Korszerűsítésére Szentendre önkormányzata 2018-ban 300 millió forintos támogatást kapott. A 720 millió forint értékű beruházásból 420 M Ft-ot a városnak kell előteremtenie. A projekt kivitelezésére kiírt harmadik közbeszerzési eljárást 2020 novemberében nyilvánították eredményesnek.
A kivitelezés 2021. február 15-én kezdődik.
Kivitelező: COLAS Alterra Zrt. | Projektmenedzser: Bana Erzsébet +36-20-411-2684
A CSATORNAÉPÍTÉS ÜTEMEZÉSE   
ÉPÍTÉSI ÜTEM ÉPÍTÉSI
HOSSZ
BECSÜLT
ÉPÍTÉSI IDŐ
VÁRHATÓ
KEZDÉSI IDŐPONT
FORGALMI TERV
2.1. Bogdányi út 1. szakasz (Rév utca – Felsőhegy utca között) 120 m 22 nap 2021.04.16. 2.1 ütem
2.2. Bogdányi út 2. szakasz (Felsőhegy utca – Dézsma utca között) 100 m 18 nap 2021.05.03. >2.2 ütem
2.3. Ady Endre út 1. szakasz (Dézsma utca – HRSZ 1933 között) 50 m 10 nap 2021.05.03. 2.3 ütem
2.4. Ady Endre út 2. szakasz (HRSZ 1933 – HRSZ 1940 között) műtárgy építés 20 nap 2021.05.03. 2.4 ütem
Összesen: 270 m 70 nap <
1.1.        Teátrum parkoló – Rév utca – Bogdányi út 240 m 42 nap 2021. 02. 15. 1.1. ütem
1.2.        Bogdányi út 1. szakasz (Rév utca – Szerb utca között) 100 m 18 nap 2021. 03. 01. 1.2. ütem
1.3.        Bogdányi út 2. szakasz (Szerb utca) 135 m 24 nap 2021.03.16. 1.3. ütem
1.4.        Bogdányi út 3. szakasz (Szerb utca – Lázár cár tér között) 80 m 14 nap 2021.03.29. 1.4. ütem
1.5.  Dézsma utca 1. szakasz (Bogdányi út – Angyal utca közötti szakasz) 10 m 14 nap 2021. 02. 15. 1.5. ütem
1.6.      Dézsma utca 2. szakasz (Bogdányi utca – Ábrányi Emil utca közötti szakasz) 100 m 18 nap 2021. 03. 01. 1.6. ütem
1.7.        Dézsma utca 3. szakasz (Ábrányi Emil utca – Ilosvay Varga utca közötti szakasz) 70 m 14 nap 2021.03.16. 1.7. ütem
AKTUÁLIS LEZÁRÁSOK, FORGALOMTERELÉSEK, FORGALOMKORLÁTOZÁS »
A interaktív térképen a piros jelölés mutatja a városban az aktuális forgalomkorlátozásokat. Az oldal kinyitása után, nagyítsa fel a térképet.  Helyezze középre azt a piros jelölést , amelynek részleteire kíváncsi, és nagyítsa tovább a térképet. (A bal egér gomb lenyomásával mozgatható a térkép.)
……………………………………….
PARKOLÁS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK »
……………………………………….
A GÉPKOCSIFORGALOMTÓL LEZÁRT TERÜLETEN AZ ÜZLETEK NYITVA VANNAK, GYALOGOSAN VALAMENNYI ÜZLET MEGKÖZELÍTHETŐ.
TAKARÍTJÁK AZ ADY ENDRE UTCÁT JÚLIUS 9-ÉN, DÉLELŐTT
belvárosi csatornaberuházás2021. július 8., 07:06 | A Belvárosi csapadékvíz-elvezetés kivitelezője július 9-én, pénteken délelőtt az Ady Endre utcában portalanítást végeztet, a Dézsma utcától a Duna korzó csomópontig. Kérjük, hogy péntek délelőtt a hatékony munkavégzés érdekében ne parkoljanak az Ady Endre utca ezen szakaszán. A Városi Szolgáltató NZrt. csütörtökön az érintett területet lekordonozza és kitáblázza.
TOVÁBB »
VÉGÉHEZ KÖZELÍT A BELVÁROSI CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS KIÉPÍTÉSE
belvárosi csatornaberuházás2021. június 24., 13:39 | Hamarosan befejeződik a belvárosi csapadék- és szennyvíz-elvezető rendszer szétválasztását célzó beruházás. A koronavírussal összefüggő megbetegedések, illetve a záportározó helyének módosulása miatta a kivitelező Colas Alterra Zrt. az eredeti, június 26-ai befejezési határidő 20 nappal történő meghosszabbítását kezdeményezte.
TOVÁBB »
JÓ ÜTEMBEN HALAD A BELVÁROSI CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS KIÉPÍTÉSE
belvárosi csatornaberuházás 2. ütem2021. június 2. | Jó ütemben halad a belvárosi csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése. A napokban elhelyezésre került a 100 m3-es záportározó (mely a későbbiekben locsolóvíz kivételére is alkalmas lesz) az átemelő előtt. Zajlanak az átemelő gépészeti munkái, a kapcsolóház és az aggregátor gépalap, a szervízút építése.
TOVÁBB »
BELVÁROSI CSATORNÁZÁS: ÚJABB LEZÁRÁSOK ÁPRILIS 26-TÓLbelvárosi csatornaberuházás 2. ütem 2021. április 22. | Április 26-tól újabb ütemmel folytatódik a belvárosi csapadékvíz-elvezetés építése: az Ady Endre út 1. szakasszal (Dézsma utca – HRSZ 1933 között) folytatja a munkálatokat a kivitelező. A Dézsma utca 1. szakaszt (Bogdányi út – Angyal utca között) ismét lezárják, így nem lesz megközelíthető a Bogdányi út Felsőhegy utca – Dézsma utca közötti szakasz sem.
TOVÁBB »
BELVÁROSI CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS: INDUL A II. ÜTEM 2021. április 14. | Április 16-tól a 2.1. ütemmel folytatja a munkálatokat a kivitelező a belvárosi csapadékvíz-elvezetés építésénél. A második ütemben a Bogdányi és az Ady Endre úton folytatódik a munka, szakaszonként útlezárásokkal. A lezárással érintett utcákban gépjárművel nem lehet közlekedni, a gyalogosforgalom azonban végig biztosított.
TOVÁBB »
A HÁZTARTÁSI HULLADÉK ELSZÁLLÍTÁSA A CSATORNAÉPÍTÉS UTCÁIBÓLbelvárosi csatornaberuházás 2021. március 29. | A belvárosi csatornázás építési területén a lezárással érintett ingatlanoktól csak úgy tudják elszállítani a háztartási hulladékot, ha a hulladéktárolókat a gépjármű-forgalomtól el nem zárt szakaszokra viszik ki a tulajdonosok.
TOVÁBB »
AZ I. ÜTEM ZÁRÓ SZAKASZÁNÁL A BELVÁROSI CSATORNÁZÁSbelvárosi csatornaberuházás 2021. március 26. | A belvárosi csapadékvíz-elvezető csatorna építése az első ütem befejezéséhez közelít, újabb szakaszon lép érvénybe az építési munkákhoz kapcsolódó ideiglenes forgalomszabályozás. Március 29-től a Bogdányi út Szerb utca – Tinódi utca közötti szakaszán kerül sor forgalomkorlátozásra. A korábban megkezdett szakaszok többségén is érvényben maradnak a korlátozások.
TOVÁBB »
VÍZHIÁNY SZAMÁRHEGYEN ÉS A BELVÁROSBAN MÁRCIUS 2-ÁN 8 ÉS 16 ÓRA KÖZÖTTbelvárosi csatornaberuházás2021. február 28. | A belvárosi csatornázás munkálatai miatt ideiglenesen le kell zárni a Dézsma utcai ivóvíz-nyomóvezetéket, ezért 2021. március 2-án napközben vízhiányra kell számítani a Szamárhegyen és a Belváros nagyobb részén. A DMRV lajtokat telepít az érintett területekre.
Duna-korzó – Ady Endre u. – Bogdányi u. és kereszt utcái, Fő tér környékén – Pátriárka u. – Kölcsey u. – Szent István út – Dunakanyar körút – Római sánc u. és köz – Kossuth L. u. – Vasúti villasor – Árpád u. – Attila u. – Őrtorony u. – Dr. Nagy Lajos u. – Aradi u. – Acél u. – Kőzúzó u. – Szabadkai u. – Római temető utcák által határolt területen. TOVÁBB »

A HOLD UTCAI ÓVODA MEGKÖZELÍTÉSE MÁRCIUS 1-JÉTŐL
A Hold utcai óvodát március 1-jétől a Szentendre északi részéről közlekedők nem a Bogdányi u.–Dézsma u. kereszteződésétől, a Daru piacon keresztül tudják megközelíteni, hanem az Ady Endre útról a Mandula utcára kanyarodva.

FORGALOMKORLÁTOZÁSOK A BELVÁROSI CSATORNAÉPÍTÉS MIATT

belvárosi csatornaberuházás2021. február 26. Március 1-jétől a tervek szerint a Bogdányi út 1. szakasz 1.2. ütemével (Rév utca – Szerb utca között), és az 1.6. ütemével, a Dézsma utca 2. szakasz (Bogdányi utca – Ábrányi Emil utca között) folytatja a munkálatokat a kivitelező.
TOVÁBB »

A CSAPADÉK- ÉS SZENNYVÍZCSATORNA-BERUHÁZÁS MUNKÁLATAI IDŐBEN ELKEZDŐDTEK
belvárosi csatornaberuházás2021. február 18. Pál Gábor, a Belváros képviselőjének posztja
A közérdekű belvárosi csapadék- és szennyvízcsatorna-beruházás (a jelenlegi közös rendszer szétválasztása) munkálatai időben elkezdődtek. Mindent megteszünk, hogy a Bogdányi és Dézsma utca térségében élő polgárok életét a lehető legkevesebb kellemetlenség érje a nem csak nekik, de az egész városnak (a dunai fekáliabeömlést is csökkentő, valamint az óvárosi szennyvízbugyogást megszüntető) érdeke ez a környezetvédelmi, higiéniai szempontból sem elhanyagolható beruházás.
TOVÁBB »
BELVÁROSI CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS: FORGALOMTERELÉS FEBRUÁR 15-TŐL
belvárosi csatornaberuházás2021. február 12. | Elkészültek a belvárosi csapadékvíz-elvezetés kivitelezési munkálatai miatt szükséges ideiglenes forgalomterelés tervei. A február 15-én hétfőn kezdődő munkák miatt elsőként a Teátrum parkoló – Rév utca – Bogdányi út területen és a Dézsma utca 1. szakaszon (Bogdányi út – Angyal utca közötti szakasz) kell forgalmi változásokkal számolni.

Figyelem!

Az érintett útszakaszokon az építés, illetve a lezárás időszakában csak a gyalogos közlekedés lesz biztosítva, a gépjárműforgalom elő lezárják az építési területet. Kérjük, a helyszínen parkoló autókat 2021. február 15. előtt vigyék el!
Ideiglenes forgalomtechnikai (forgalomkorlátozási) tervek »

TOVÁBB »
A POLGÁRMESTER VÁLASZA A SÜRGŐSSÉGI INDÍTVÁNYRA
belvárosi csatornaberuházás2021.február 12. A polgármester levélben válaszolt a Fidesz-frakció február 10-én benyújtott sürgősségi indítványára, melyben kiemeli, hogy még nem született döntés a Bogdányi út 13. szám alatti ingatlan értékesítéséről. Az értékesítés szükségessége a kormányzati szándéktól, a kompenzáció mértékétől függ. Továbbá részletes tájékoztatást nyújt a Szentendrei Karitásszal történt eddigi és még folyamatban lévő egyeztetésekről. A Fidesz-frakció indítványában ugyanis azt javasolta, hogy az önkormányzat ne értékesítse a Bogdányi út 13. szám alatti ingatlant, álláspontjukat egyebek mellett azzal indokolták, hogy az értékesítéssel a város megvonja a társadalmilag fontos tevékenységet folytató Szentendrei Karitásztól a használati jogot.
TOVÁBB »
KONFLIKTUSMENTES AZ EGYEZTETÉS A CIVIL SZERVEZETEKKEL
belvárosi csatornaberuházás2021. február 12. | A belvárosi csatornaberuházás miatt értékesítésre kijelölt ingatlanokat bérlő és ingyenesen használó civil szervezetekkel is egyeztetéseket folytat az önkormányzat. Nem igazak azok a híresztelések, hogy azonnali hatállyal „ki lettek rakva”. A helyiségekből április elejéig kell kiköltözni. Az önkormányzat arra törekszik, hogy mindenkinek megfelelő megoldások szülessenek. Pilis Dániel alpolgármester kérésére helyszíni egyeztetések folynak az érintettekkel.
TOVÁBB »
TÁMADÁSOK KERESZTTÜZÉBEN A CSATORNABERUHÁZÁS
belvárosi csatornaberuházás2021. február 5. | Vesszen a 300 milliós támogatás és maradjon a belvárosi csapadékelvezetés égető problémája, vagy ingatlaneladás árán, de kezdje meg a régóta sürgető, közérdekű beruházást az önkormányzat – erről kellett döntenie a városvezetésnek a kormányzati elvonásokkal súlyosbított járványhelyzet forráshiányos időszakában. A döntést széleskörű egyeztetés készítette elő és követte 2020-ban, hónapokkal később, a beruházás indításakor mégis nemtelen támadás érte.
TOVÁBB »
FAKIVÁGÁSOK A BELVÁROSI CSATORNABERUHÁZÁS MIATT
2021. január 30. Hazai Attila, a város környezetvédelmi referense mutatja be a területet, ismerteti, hol, milyen fákat kell kivágni, milyen fafajtákkal pótolják ezeket. A fakivágásokat a beruházás elkezdéséig, február 15-ig kell befejezni.
YOUTUBE »
TIZENÖT FÁT KELL KIVÁGNI A BELVÁROSBAN A CSATORNA-MUNKÁK MIATT
belvárosi csatornaberuházás2021. február 2. | Szentendre belvárosában, február 15-ig, sajnos 15 fát kell kivágni a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítés munkálatai miatt. A fák az Ady Endre utcára merőleges ösvényen vannak, a MANK területe és a mellette lévő lakóházak között nőttek ki. Azért kell őket kivágni, mert a csatornát csak ezen a nyomvonalon lehet vezetni a Duna felé. A fákat az önkormányzat a belváros más zöldterületein fogja pótolni honos, mézelő fákkal, kedvezve a madaraknak és a méheknek.
TOVÁBB »
PILIS DÁNIEL ALPOLGÁRMESTER TÁJÉKOZTAT A CSATORNABERUHÁZÁS ELINDÍTÁSÁRÓL
2020. dec. 11. | Pilis Dániel alpolgármester egy órával a kivitelezővel kötött szerződés aláírása után – a nagy esőzések után oly sokszor elöntött – Bogdányi úton számolt be az eseményről. A beruházás keretében a város évtizedes problémája oldódik meg, az egyesített rendszerben folyó szennyvíz és csapadékvíz szétválasztása történik meg, amivel megszűnik, hogy csapadékvízzel kevert szennyvíz öntse el a történelmi belvárost. A beruházás várhatóan 2021 nyarára befejeződik. YOUTUBE »
ALÁÍRTÁK A SZERZŐDÉST, INDULHAT A CSAPADÉKVÍZ BERUHÁZÁS
belvárosi csatornaberuházás2020. december 8. | Jövő nyárra megvalósul a belvárosban a szennyvíz- és a csapdékvíz-csatornák szétválasztása, az esővizet külön csatornarendszeren fogják elvezetni. A kivitelezési szerződést 2020. december 8-án írta alá Fülöp Zsolt polgármester. Az építést a Colas Alterra Építőipari Zrt. fogja elvégezni. A beruházás összköltsége 680 M Ft, ebből 300 M Ft-ot a város támogatásként kapott meg, amit 2021 közepéig el kell költenünk. A hiányzó közel 380 M Ft-ot a városnak kell előteremtenie.
TOVÁBB »
INDUL A BELVÁROSI CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS KORSZERŰSÍTÉSE
belvárosi csatornaberuházás2020. november 26. | Az önkormányzat eredményesnek nyilvánította a közbeszerzési eljárást és elindítja a belvárosi csapadékvíz-elvezetés korszerűsítését – döntött Fülöp Zsolt polgármester a képviselőkkel konzultálva. A többszáz milliós beruházás komoly feladat és feszes határidők elé állítja a várost, de megoldhatja Szentendre egyik legrégibb, legsúlyosabb problémáját.
TOVÁBB »
ESŐZÉS: ISMÉT ELÖNTÖTTE A VÍZ A BOGDÁNYI UTAT
belvárosi csatornaberuházás2020. augusztus 17. | A belvárost szennyvízzel keveredett csapadékvíz öntötte el a lezúduló nagy mennyiségű eső miatt. A DMRV a beázott terület ellenőrzését és a fertőtlenítését hamarosan elvégzi. A nagy mennyiségű csapadékot az egyesített csapadék- és szennyvízcsatorna-hálózat nem tudta elvezetni. Ennek következtében a történelmi belváros alacsonyan fekvő utcáját és annak ingatlanjait szennyvízzel keveredett csapadékvíz árasztotta el mintegy 30-40 cm magasságban.
TOVÁBB »
BELVÁROSI CSATORNÁZÁS: HADHÁZY SÁNDORHOZ IS FORDUL A VÁROS
belvárosi csatornaberuházás2020. július 10. | További források bevonása szükséges a belvárosi csapadékvíz-elvezetés korszerűsítéséhez, amelyért mindent megtesz a városvezetés. A beruházáshoz 300 M Ft támogatást nyert a város, de a közbeszerzési eljárás kétszer is eredménytelen lett, így a kivitelezés meg sem kezdődhetett. A szennyvízhálózatot üzemeltető DMRV Zrt. műszaki kérései lényegesen növelték a költségeket.  Az önkormányzat többlettámogatást igényelt, de további források bevonásának lehetőségét is keresi.
TOVÁBB »
TERVEK – IDEIGLENES FORGALOMKORLÁTOZÁS – MŰSZAKI PARAMÉTEREK, ENGEDÉLYEK
Ideiglenes forgalomtechnikai (forgalomkorlátozási) tervek »
A beruházás műszaki paraméterei és engedélyeztetése »

beruházás támogatása