2022. június 29., 09:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Európai uniós alapból korszerűsíti a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) a Dunakanyar sétány és a Kőzúzó utca ivóvízhálózatát, valamint fejlesztik Szentendre regionális vízbázis területén lévő berendezéseket is. 

Az európai uniós alapokból finanszírozott, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) „víziközmű hálózatok átalakítására, hatékonyságnövelő fejlesztésére” kiírt pályázatán a Duna Menti Regionális Vízműnek (DMRV) 15,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg. Ebből 19 településen fogják az ivóvízhálózatokat korszerűsíteni és az egyéb víziközmű berendezéseket fejleszteni.

Szentendrén a Kőzúzó utcában és a Dunakanyar sétányon összességében mintegy 1500 méteren végzik el az ivóvízhálózat rekonstrukcióját. A Dunakanyar sétányon a vezetékcsere után a teljes útburkolatot is felújítják. Mivel a Kőzúzó utcában a vezeték nem az útpálya alatt van, ezért itt útburkolat-felújításra nem kerül sor.

A kivitelezésre is megkötötték már a szerződést, a nyílt tender eredményét a két ajánlatkérő, az NFP és a DMRV az uniós közbeszerzési közlönyben hozta nyilvánosságra. E szerint a fejlesztések, az ivóvízhálózat kapacitásbővítés kivitelezését a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. fogja végezni.