2020. december 8., 18:00
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Jövő nyárra megvalósul a belvárosban a szennyvíz- és a csapdékvíz-csatornák szétválasztása. A beruházás nyomán az esővizet külön csatornarendszeren fogják elvezetni.

A kivitelezési szerződést 2020. december 8-án írta alá Fülöp Zsolt polgármester. Az építést a Colas Alterra Építőipari Zrt. fogja elvégezni.

Jelenleg a mintegy 14 hektár vízgyűjtő területről, a belváros magasabban fekvő részeiről, a Szamárhegyről az alsóbb utcák csatornáiba zúdul a csapadékvíz, amit a csatornarendszer nem tud elvezetni, és elönti a víz a belváros egy részét. A beruházással megszűnik az évtizedes probléma, nagy záporok esetén sem fog a Bogdányi utcában, Lázár cár téren, a Duna korzó környékén hömpölyögni víz.

A beruházás összköltsége 680 millió Ft, ebből 300 millió forintot a város támogatásként kapott meg. Ezt a támogatást 2021 közepéig el kell költenünk. A hiányzó közel 380 millió forintot a városnak kell előteremtenie. Ezt részben banki finanszírozással, részben pedig célzott ingatlanértékesítéssel fogja az önkormányzat biztosítani.

Mivel ez a beruházás évtizedes problémát old meg, ezért a városvezetés eltökélt a projekt megvalósításában.

A beruházásról bővebben itt olvashat