2021. június 24., 13:39
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Hamarosan befejeződik a belvárosi csapadék- és szennyvíz-elvezető rendszer szétválasztását célzó beruházás. A koronavírussal összefüggő megbetegedések, illetve a záportározó helyének módosulása miatta a kivitelező Colas Alterra Zrt. az eredeti, június 26-ai befejezési határidő 20 nappal történő meghosszabbítását kezdeményezte.

Az Ady Endre utcában a záportározó építése során az előzetes talajkutatásokkal ellentétben olyan talajszerkezet és vízrétegek kerültek felszínre, mely miatt a Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Hatóság helyszíni bejárását kérte a város. A hatósági bejárás megállapításai alapján a záportározó a tervezetthez képest másik helyszínen, az átemelő műtárgy mellett került megépítésre. Fentiek miatt a határidő 2021. július 16-ig került meghosszabbításra.

A zökkenőmentes műszaki átadás-átvétel érdekében az önkormányzat és a kivitelező munkatársai Pál Gábor választókerületi képviselő és Pilis Dániel alpolgármester jelenlétében tartottak előzetes bejárást a csatornaépítés, illetve az útburkolat-helyreállítások ellenőrzése érdekében. A bejárásokon észlelt hiányosságokat így még időben korrigálhatja a kivitelező, ezzel is elősegítve az érintett útszakaszok forgalom számára történő visszaadását.