2021. november 10. 15:42

Koronavírus-járvány – negyedik hullám

ÁTLÓTEAM KORONAMONITOR »
Naponta frissülő adatok, diagramok és térképek a koronavírus aktuális magyarországi helyzetéről.

HÁZI GYERMEKORVOSOK: EMAILBEN JELEZZÉK A SZÜLŐK, HA KÉRIK GYERMEKÜK BEOLTÁSÁT

5-11 évesek oltása2021. december 3., 16:50 | A tervezettnél egy héttel korábban, december 14-én érkezik Magyarországra az 5-11 éves korosztály számára a Pfizer vakcina. A szülők várhatóan december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyerekeiknek az oltópontokon, de a házi gyermekorvosok is oltanak. Nekik öt nap áll rendelkezésükre, hogy felmérjék, hány szülő akarja náluk beoltatni a gyermekét. A szentendrei házi gyermekorvosok kérését tesszük közzé. TOVÁBB »

NÖVEKSZIK A KORONAVÍRUSOS MEGBETEGEDÉSEK SZÁMA A GYEREKEK KÖZÖTT IS

beteg gyerek2021. november 24., 17:16 | Egyre több a koronavírusos beteg mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. A Helyi Operatív Törzs (HOPT) kiegészült a gyermekorvosok képviselőjével is, a gyermekintézmények vezetőinek kérésére. Annak érdekében, hogy az óvodákban és a bölcsődében csökkentsék a COVID megfertőződés kockázatát, a gyermekorvosok és gyermekintézmények vezetői a szorosabb együttműködés lehetőségeit egyeztették. A felnőtt háziorvosok képviselője felhívta a figyelmet a héten zajló oltási akcióhétre: időpontfoglalás, regisztráció nélkül is felkereshetők a kórházi oltópontok. TOVÁBB »

DECEMBER 5-IG MEGHOSSZABBÍTOTTÁK AZ OLTÁSI AKCIÓHETET

könyvtár2021. november 19., 14:22 | 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet hirdetett a kormány a kórházi oltópontokon. A százegy megyei és városi kórházi oltóponton megemelt oltási kapacitással, időpontfoglalás nélkül is várják az oltatlanokat, a második, harmadik oltást felvenni kívánókat. A háziorvosi kapacitás véges, a tehermentesítésük érdekében kérik, hogy vegyék igénybe az oltási hét adta lehetőséget. TOVÁBB »

NAIH: „JELENTŐS KÖZÉRDEK A TELEPÜLÉSI FERTŐZÖTTSÉGI ADATOK MEGISMERÉSE”

könyvtár2021. november 12., 15:32 | A polgármesterek rendszeresen kérték a településük járványügyi adatait – eddig sikertelenül. A járvány kitörése után másfél évvel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) állást foglalt a közérdekű adatok visszatartásával kapcsolatban. Szentendre polgármestere a hatóságtól levélben kérte a helyi járványügyi adatokat. TOVÁBB »

HOPT-HÍRADÓ: A MUNKATÁRSAK ÁTOLTOTTSÁGA JÓVAL AZ ORSZÁGOS ÁTLAG FELETTI

könyvtár2021. november 10., 15:16 | Az országos járványhelyzet romlása miatt a Helyi Operatív Törzs november 8-án ismét tanácskozott. Az önkormányzati intézmények és cégek vezetői anonim módon felmérték a munkatársak átoltottságát. Ennek eredménye szerint az önkormányzati dolgozók átoltottsága Szentendrén jóval az országos átlag felett van, 70 és 95% közötti az oltottak aránya. TOVÁBB »

KÖTELEZŐ MASZKVISELÉS A KÖNYVTÁRBAN

könyvtár2021. november 8., 09:43 | November 8-tól a maszkviselés kötelező a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban, de több olyan lehetőséget kínál a könyvtár, amellyel komfortosabban érezhetik magukat azok az olvasók is, akik a járványhelyzet miatt óvatosabbá váltak: időseknek, tartós betegeknek házhoz szállítják a könyveket, a rendezvényeket online is közvetítik, az olvasók előre összekészíttethetik a könyvcsomagot. TOVÁBB »

NEM FOGAD GYERMEKEKET A PÜSPÖKMAJORI ÓVODA ÉLETFA ÉS LEVENDULA CSOPORTJA

könyvtár2021. november 7., 14:40 | A Püspökmajori óvoda Életfa csoportja november 8-tól, hétfőtől nem fogadja a gyermekeket, mert az óvodapedagógus november 6-án megérkezett koronavírus-teszteredménye pozitív lett. Frissítés: November 8-án kiderült, hogy egy másik óvodapedagógus tesztje is pozitív lett, így a Levendula csoportba járó gyerekek sem mehetnek óvodába. TOVÁBB »

AZ OLTÁS NEM, DE A MASZKVISELÉS KÖTELEZŐ HÉTFŐTŐL A VÁROSI INTÉZMÉNYEKBEN

helyi járványügyi szabályok2021. november 3., 19:20 |A kormányrendelet szerint az oltás kötelezővé tételéről az önkormányzatoknál a polgármester dönthet. Szentendrén az önkormányzati dolgozók átoltottsága az országos átlag feletti. A közszolgáltatások folyamatos ellátása érdekében a polgármester úgy döntött, hogy nem rendeli el a kötelező oltást, de november 8-tól a városi intézmények zárt tereiben a maszkviselés kötelező. TOVÁBB »

AZ OLTÁS FELVÉTELÉRE ÉS A MASZK VISELÉSÉRE KÉRI A LAKOSSÁGOT AZ MTA

akármi2021. október 12., 10:27 | A romló járványadatok miatt a Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége október 11-én felhívást tett közzé, hangsúlyozva az oltás és a megfertőződés kockázatát jelentősen csökkentő maszkviselés fontosságát. Az MTA Elnökségének álláspontja szerint a lakosság jelenlegi 60%-os átoltottsága nem elegendő a további nagyszámú koronavírusos megbetegedés és jelentős halálozás megakadályozására. A helyzetet az őszi az influenzajárvány tovább súlyosbíthatja. TOVÁBB »

KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY – KORÁBBI TÁJÉKOZTATÓ OLDALAINK:

Borítókép: Bellai László