2021. november 3., 19:20
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Egy múlt heti kormányrendelet szerint a munkáltató az állami szférában fizetés nélküli szabadságra küldheti azt a dolgozót, aki nem oltatja be magát. A rendelet kitért arra is, hogy a korlátozó intézkedés bevezetéséről az önkormányzati cégeknél a polgármester dönthet.

A hét eleji egyeztetés adatainak összesítése szerint Szentendrén a városi cégek, önkormányzati fenntartású intézmények dolgozóinak átoltottsága az országos átlag feletti. Tekintettel erre, és arra, hogy a közszolgáltatások folyamatos ellátását továbbra is biztosítsa a város, az említett munkahelyeken nem rendeli el a kötelező oltást Fülöp Zsolt, a város polgármestere. A maszkviselés ugyanakkor a városi intézmények zárt tereiben 2021. november 8-tól, hétfőtől újra kötelező lesz.

A járvány terjedését akadályozó, egyéb óvintézkedéseket minden intézményvezető az egyedi sajátosságokat mérlegelve vezethet be. A Gondozási Központ és a gyermekintézmények  már szigorították a járványügyi szabályokat.

Hétfőtől, november 8-tól a Polgármesteri Hivatalban az irodák munkatársai csak előzetes időpontfoglalással fogadnak ügyfeleket. (Időpontfoglalás: +36 26 300-407) Az ügyfélfogadási térben maszkot kell viselni mind az ügyfeleknek, mind pedig a köztisztviselőknek.

A Főépítészi Kabinet is csak időpontfoglalással fogad ügyfeleket, időpontot egyeztetni emailben lehet a foepitesz@szentendre.hu email-címen.

A Duna korzó 25. alatt (a Fehér Házban) az ügyfélszolgálat változatlan nyitvatartás mellett működik, november 8-tól azonban maszkviselés kötelező mind a munkatársaknak, mind az ügyfeleknek.

November 8-tól a Helyi Operatív Törzs (HOPT) ismét ülésezik. A HOPT döntéseiről és a járvány terjedésével, megelőzésével kapcsolatos aktuális információkról a város honlapján és hírlevelében folyamatosan tájékoztatjuk az olvasókat.

A városvezetés a Magyar Tudományos Akadémia október eleji felhívásával egyetértve, mindenkinek ajánlja az oltás felvételét, és a megfertőződés kockázatát jelentősen csökkentő maszkviselést.

fotó: benefitspro.com