2021. december 3., 16:50
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A tervezettnél egy héttel korábban, december 14-én érkezik Magyarországra az 5-11 éves korosztály számára a Pfizer vakcina. A szülők várhatóan december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyerekeiknek az oltópontokon, de a házi gyermekorvosok is oltanak. Nekik öt nap áll rendelkezésükre, hogy felmérjék, hány szülő akarja náluk beoltatni a gyermekét. A szentendrei házi gyermekorvosok kérését tesszük közzé.

Tisztelt Szülők!

Az elmúlt időszakban többen érdeklődtek az 5-11 éves korosztály COVID elleni védőoltásával kapcsolatban.
A legfrissebb információ szerint az érintett korcsoport immunizálására alkalmas oltóanyag (Pfizer- BioNTech/ Comirnaty) december 14-én, a tervezettnél 1 héttel korábban érkezik Magyarországra. A szükséges oltóanyag mennyiség igényléséhez egy előzetes felmérésben kérnénk közreműködésüket.

Kérjük azokat, akik szeretnének a gyermekük számára a védőoltás lehetőségével élni, jelezzék a szándékot gyermekorvosuk felé e-mailben, 2021.12.07. (kedd) 14:00 óráig az alábbi elérhetőségeken:
dr. Bogár Andrea: dr.bogar.szentendre@gmail.com
dr. Hernádi Márton: marton.hernadi@gmail.com
dr. Pálffy Márta: drpalma@gmail.com
dr. Poór László: drpoorlaszlo@drpoorlaszlo.tonline.hu
dr. Szakolczai Annamária: szakolczaidr@gmail.com

A védőoltással kapcsolatban bővebb információt a Házi Gyermekorvosok Egyesülete által kiadott, mellékelt tájékoztatóban olvashatnak. (HÁZI GYERMEKORVOSOK EGYESÜLETE Szülői tájékoztató >>>)

Házi gyermekorvosok

Az Iskola-egészségügyi Szolgálat csoportvezető védőnője, Varga Tamásné tájékoztatása szerint: A szolgálat egyelőre nem kapott utasítást a Járási Népegészségügyi Osztálytól, hogy a 6-11 éves korosztály oltása az iskolákban is történhet, ezért náluk egyelőre ne kérjék a szülők a COVID-védőoltást a 12 éven aluli gyermekeik számára. Az iskola-egészségügyi szolgálat jelenleg csak a 12 éven felüli gyermekeket olthatja szülői kérésre az iskolákban.