2021. november 7., 14:40
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Püspökmajori óvoda Életfa csoportja november 8-tól, hétfőtől nem fogadja a gyermekeket, mert az óvodapedagógus november 6-án megérkezett koronavírus-teszteredménye pozitív lett. Frissítés: November 8-án kiderült, hogy egy másik óvodapedagógus tesztje is pozitív lett, így a Levendula csoportba járó gyerekek sem mehetnek óvodába.

A Szentendrei Városi Óvodák intézményvezetője, Hajnal Szilvia elrendelte az óvodalátogatási tilalmat a csoport és a csoportban dolgozó kollégák számára, amit Fülöp Zsolt polgármester is jóváhagyott – jobbulást kívánva a beteg óvónéninek.

Az intézményvezető november 8-án az esetről jelentést küld a Járási Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának és az Oktatási Hivatalnak.

A csoportban dolgozó kollégák többsége már mindkét oltást felvette, egy kolléga – aki átesett a fertőzésen – a magas ellenanyagszintje miatt egyelőre nem kapott oltást.

A tünetmentes gyermekeket és kollégákat november 15-től várják vissza.

Az intézményvezető nyomatékosan kéri a szülőket, hogy csak egészséges gyermeket vigyenek óvodába, ha a családban koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket mutat valaki, akkor a gyermeket ne hozzák közösségbe a fertőzés terjedésének elkerülése érdekében.

Kapcsolódó anyag:

Az oltás nem, de a maszkviselés kötelező hétfőtől a városi intézményekben