2021. november 19., 14:22
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
December 5-ig* meghosszabbították az oltási akcióhetet. A százegy megyei és városi kórházi oltóponton megemelt oltási kapacitással, időpontfoglalás nélkül is várják az oltatlanokat, a második, harmadik oltást felvenni kívánókat. A háziorvosi kapacitás véges, a tehermentesítésük érdekében kérik, hogy vegyék igénybe az oltási hét adta lehetőséget.

Előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, a regisztrációt a helyszínen fogják elvégezni. Érkezési sorrendben történik az oltás felvétele reggel 7 és este 19 óra között. Ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Harmadik oltást azok igényelhetik, akik 18. életévüket betöltötték, az alapimmunizációhoz szükséges dózist megkapták, és az utolsó oltástól számítva már legalább négy hónap eltelt. Az oltás felvétele és egyéb oltások között minimum egy hét szünet javasolt. Akut, lázas megbetegedés esetén csak a tünetek elmúlta után két–három nappal adható be az oltás.

Változatlanul lehetőség van a vakcinainfo.gov.hu portálon regisztrálni az első oltásra. Aki pedig a harmadik oltását szeretné megkapni, és eltelt már négy hónap a második oltás időpontjától, azok a TAJ-számuk megadásával az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) weboldalon tudnak oltási időpontot foglalni a központi oltópontok valamelyikén. Egy-két napon belül, de akár másnapra is foglalható időpont.

Sok a felső-légúti beteg, a háziorvosi rendelők zsúfoltak, a háziorvosok kapacitása véges, kérjük, éljen a lehetőséggel, és kérje COVID-védőoltását az oltóponton.

*frissítve 2021. 11. 29.

Oltópontok >>>

Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz – Kérjük, töltse ki és vigye magával az oltópontra! >>>