2016. november 11., 11:14

1967-ben – amikor Gabriel García Marquez papírra vetette Száz év magány című regényét, a cannes-i filmfesztiválon a legjobb rendezés díját Kósa Ferenc a Tízezer nap című filmjéért nyerte, a budapesti házibulikban az Illés együttes Ezek a fiatalok című bakelitjét játszották – megkezdődött Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum kialakítása. Bizony, hamarosan 50 éves lesz a Skanzen! 

Az ötvenedik születésnap alkalmából ünnepi programok egész sorával készülnek 2017-re. A talán leginkább várt attrakció egy 67-es életmódkiállítás lesz, ahol felidézik, hogyan éltek, mit olvastak, hogyan öltözködtek, mivel játszottak, mivel közlekedtek az emberek a Skanzen születésének évében, 1967-ben.

A látogatóktól is várják azokat a személyes történeteket, emlékeket, amelyeket 1967-ről saját életükből őriznek, legyen szó egy kedvenc tárgyról, egy meghatározó eseményről, vagy bármilyen más fontos momentumról.

A tárgyról készült vagy emléket megörökítő fotót, filmfelvételt, a személyes történeteket 2017. január 31-ig várják a skanzen67@gmail.com címre.

67targygyujtes