2023. június 12., 10:45

2023. június 24-én Szentendrét sötétedés után is beragyogja a kultúra: városunk idén is csatlakozik az ország éjszakába nyúló kulturális eseményéhez, a Múzeumok Éjszakájához. Szent Iván éjjelén, idén először a Skanzen is bekapcsolódik a művészeti programba, és a Szentendrei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat is erre a napra tűzte a Keresztelő Szent János napi Ivan dan luminara ünnepét.

A Ferenczy Múzeumi Centrum kiállításmegnyitóval, jazzkoncerttel, „illatos” játékkal, könyvesbolt-avatóval, könyvbemutatóval, tárlatvezetéssel, csokikóstolóval, utcakőfestéssel, párkapcsolati meseesttel, afrotánccal, raktártúrával és az elmaradhatatlan zseblámpás felfedező helytörténeti túrával várja látogatóit.
FMC részletes programajánló>>>

Múzeumok Éjszakája 2022, MűvészetMalom Fotó: Deim Balázs

A Skanzen a szerelem és az udvarlás köré font időtlen kalandokkal, örök trendekkel, századfordulós ruhák felpróbálásával, valódi táncmulatsággal, piknikkel, szerelmi jóslással, titkos üzenetekkel, szerelmes tárlatvezetéssel, kertmozival, koncerttel, fényfestéssel, tűzugrással és tűzzsonglőrökkel, kézműves foglalkozásokkal és játékhelyszínekkel fogadja a résztvevőket.
Skanzen részletes programajánló>>>

Az FMC és a Skanzen Múzeumok Éjszakája programsorozata karszalaggal látogatható. A karszalag a két intézmény minden programjára érvényes, megvásárolható nyitvatartási időben a múzeumok pénztáraiban és a Tourinform Irodában (Dumtsa Jenő utca 22.) A karszalagok ára – felnőtt: 3000 Ft, gyermek (6-18 év): 1500 Ft

Ivan dan – Keresztelő Szent János ünnepére és közös mécsesgyújtásra várja a szentendreieket és a városba látogatókat a Szentendrei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat. A dalmát közösség koncerttel, szoboravatással, nemzetiségi ételek kóstoltatásával, trombitaszóval, táncbemutatóval, boszorkányűzéssel, teapremierrel készül az eseményre.

A MANK június 23-án, a Múzeumok Éjszakája előestéjén irodalmi beszélgetéssel, művészeti vásár megnyitóval, 24-én táncművészeti bemutatóval, tárlatvezetéssel várja látogatóit az ÚjMűhely Galériában (Fő tér 21).
MANK részletes programok>>>

Közlekedés:

  • A program ideje alatt a HÉV-állomástól óránként kétszer retúr Robur-járat közlekedik a Skanzenbe, belvárosi megállóhelyekkel.
  • A MAHART  hajót indít erre az estére, amely a budapesti Vigadó térről 17 órakor indul és  18:30 órakor érkezik a szentendrei hajóállomásra. Ugyaninnen 22 órakor  indul vissza a Vigadó térre.