2024. március 28., 16:45

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság felhívja a húsvéti ünnep idején a városba autóval látogatók és a szentendreiek figyelmét, hogy jelentősen megnövekedett menetidőre és parkolási nehézségekre kell számítaniuk, ha a Skanzen környékére terveznek programot a négynapos hétvégén.

Ünnepnapokon, iskolai szünetek idején, hosszú hétvégéken és a kellemesen meleg idő beálltával tömegek indulnak el a Dunakanyarba. A Skanzen húsvéti programjaira is több százan kíváncsiak és a városból induló pilisi túraútvonalakat is előszeretettel járják be ilyenkor a turisták.

Fülöp Zsolt polgármester a nagy forgalom kezelése érdekében egyeztetett az intézmény vezetőjével, aki szerint a Skanzen elegendő parkolóhellyel rendelkezik a nagyszámú látogató fogadására. Ennek ellenére előfordulhat, hogy olyan számban érkeznek gépkocsival szentendreiek és a városba látogatók, hogy mégsem találnak parkolóhelyet az intézmény területén. Ezért arra kéri a látogatókat, hogy lehetőség szerint a közösségi közlekedést vegyék igénybe, akik pedig mégis autóval érkeznek, azok ne zavarják út melletti parkolással a forgalmat.

A polgármester ezen kívül egyeztetett a Szentendrei Rendészeti Igazgatósággal, illetve a város rendőrkapitányával. Mindkét helyről azt az információt kapta, hogy az ilyen időszakokban gyakran alakulnak ki problémás helyzetek. Ezért ők is arra kérik a városba látogatókat, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedést vegyék igénybe. Annál is inkább érdemes a közösségi közlekedés mellett dönteni, mert az ünnepi hétvégén a belváros is zsúfoltabb lesz a szokásosnál, ahol nagyon korlátos a rendelkezésre álló parkolóhelyek száma.