Tapasztalatok az új állami orvosi ügyeleti, sürgősségi ellátásról

orvosi ügyelet

MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT AZ ÚJ ÁLLAMI ORVOSI ÜGYELETI, SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁSRÓL!

2024. február elsejével Pest megyében is életbe lépett a kormány által kidolgozott, új orvosi ügyeleti, sürgősségi ellátási rendszer. Fülöp Zsolt, Szentendre polgármesterének kezdeményezésére az alábbi oldalon biztosítunk lehetőséget a Szentendrei járás településein (Szentendre, Budakalász, Pomáz, Visegrád, Leányfalu, Csobánka, Dunabogdány, Kisoroszi, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Tahitótfalu) élők számára, hogy az ügyeleti betegellátás során szerzett tapasztalataikat megosszák.

Erre azért van szükség, mert Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és az Országos Mentőszolgálat is jelezte, hogy szükség esetén módosulhat a rendszer. Az ügyeleti pontok száma tehát változhat a jövőben, ha az érintettek minél nagyobb számban megosztják tapasztalataikat. Ehhez nyújt segítséget kérdőívünk, mely két perc alatt kitölthető.

Az oldal célja, hogy az állami illetékesek felelős döntését a helyiek közvetlen tapasztalatán alapuló, hiteles információkkal segítse. Kérjük tehát, hogy tapasztalataik megfogalmazásakor a kérdőívben szereplő szempontokra koncentráljanak és név szerint vagy bármilyen más, beazonosítható módon ne szerepeltessék az ellátó egészségügyi dolgozó nevét.

A kérdőívet gyermek esetében a szülő, idős beteg esetében a gondozó, segítő családtag, ismerős is kitöltheti. Kérjük, hogy az ügyeleti ellátást igénybe vevő ismerősei, barátai körében népszerűsítse a szentendre.hu/orvosi-ugyelet-tapasztalatok címen elérhető kérdőívet, illetve tegye közzé a lehetőséget a közösségi médiában, hogy minél több esetleírás szülessen.

A felmérés eredményéről havonta-kéthavonta összegző elemzést készítünk, melynek főbb megállapításait nyilvánosságra hozzuk, az egészségügyi kormányzat és az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) illetékeseinek elküldjük.
Együttműködésüket köszönjük!