2023. augusztus 28., 22:45

A Ferenczy Múzeumi Centrum összművészeti, szakrális fesztiválján, szeptember második hétvégéjén (szeptember 8-10.) kitárják kapuikat a szentendrei templomok a zenei, irodalmi, egyház- és képzőművészeti programok előtt. A város felekezetei és kulturális intézményei tartalmas és felemelő eseményeket kínálnak a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén. Az idei programsorozat üzenete: a KÖZÖSSÉG.

A művészek, múzeumok és templomok városában a nagy sikerű ingyenes rendezvénysorozat idén is változatos, igényes programokkal vár mindenkit. Egyházművészeti, vallástörténeti, építészeti, helytörténeti előadások, irodalmi programok Radnóti, Petőfi és istenes versekkel, KÉK-séták a templomok között, gyalogos és bringás templomtúra a Skanzenben, kreatív alkotás a templomkertben, az Év Műtárgya program a Szerb Egyházművészeti Múzeumban, továbbá többek között fellép a Saint Ephraim Male Choir Szent Efrém Férfikar, a Budafoki Dohnányi Zenekar és Tamara Adamov Petijevic!

A programok szervezésébe a Ferenczy Múzeumi Centrum mellett a helyi vallási közösségek – Szentendrei Keresztelő Szent János Plébánia, Szentendrei Baptista Gyülekezet, Szentendrei Református Egyházközség, Szentendrei Evangélikus Templom, Szántó Emlék és Imaház – és a város kulturális intézményei – Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Szentendre, MANK, Szentendrei Skanzen, Српски црквени музеј – Сентандрејa / Szerb Egyházi Múzeum – Szentendre is bekapcsolódtak.

Programok:

Szeptember 8. (péntek):

Szeptember 9. (szombat)

Szeptember 10. (vasárnap)

Az eseménysorozatra készült karszalagok átvehetők a Ferenczy Múzeumban (Kossuth Lajos utca 5.) és a Tourinform irodában (Dumtsa Jenő utca 22.).

További részletek a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje Facebook oldalán találhatók.

2023. szeptember 8. (péntek) 8:00 órától, szeptember 9. (szombat) 24:00 óráig a Bogdányi utat, valamint a Szerb köz Halász utca és Dunaár utca közötti szakaszát a rendezvény miatt elzárják a gépjárműforgalom elől.
Köszönjük szíves türelmüket és megértésüket.