2016. február 16., 13:02

Petricsko_ZoltanSorozatunkban az egyéni körzetekben megválasztott képviselőket kértük meg, hogy számoljanak be a megválasztásuk óta eltelt egy év távlatában a tevékenységükről, a körzetükben történt fejlesztésekről, a közeljövő terveiről.

Az 1.sz. körzet: Petricskó Zoltán

Milyen változások történtek körzetében az elmúlt egy év alatt?
Először azt kívánom, hogy teljen mindenki számára békében, egészségben, nyugalomban a 2016-os esztendő. Hamar eltelt ez az egy év. A Belváros számos területen történt előrelépés. Sikeresen átalakítottuk a Duna-partot, amelyet birtokba is vettek a helyeik, a turisták és a vállalkozók. Megépítettük a Bolgár utcai parkolót, ezáltal csökkentettük a parkolási problémát. Természetesen nem mondom, hogy ez zökkenőmentes átalakítás volt, ezért a későbbiekben is folytatni kívánjuk a párbeszédet, és egyéb módosításokat megvalósítani, hogy még nyitottabb és élhetőbb legyen a Belváros legnagyobb közösségi tere: a Mi Duna-partunk!
Még kivitelezés alatt áll a parton két oldalt, a Kaszinótól a Bükkös-patakig húzódó szalagkorlát egy részének felújítása, a part észak-keleti részén viszont már elbontottuk a város arculatát csúfító rozsdás szalagkorlátot.
A Belvárosban több padot és hulladékgyűjtőt sikerült elhelyeztetnem, látványos virágosításba kezdtünk, melyet mindenki örömmel fogadott. Lakossági igénynek megfelelően több helyen világítótesteket gyártattam le és helyeztettem el.
Felújításra került még a Dumtsa Jenő utca 12. szám alatt található önkormányzati ingatlan, amely eleganciájával hűen tükrözi Szentendre igazi arculatát. Nemrég fejeződött be három épület energetikai beruházása. Homlokzati nyílászárócserével és hőszigeteléssel megújult a Duna-parton a Fehér Ház, a Belvárosban pedig a központi konyha és a felnőtt háziorvosi rendelő. Külön köszönet illeti meg a városfejlesztési részleg csapatának a munkáját, és természetesen a kivitelezőét is, hiszen rövid határidő alatt sikerült a beruházásokat megvalósítani.
Külön köszönöm a VSZ Zrt.-nek azt az alázatos munkát, amelyet a köztisztaság területén látnak el. Gondoljuk csak el, mennyi turista látogat el városunkba, ennek ellenére sokat fejlődött a városi szolgáltatás ezen a területen is. Nagy segítség a lakossági ügyfélszolgálat, hiszen pillanatokon belül kész információval rendelkezünk, hogy hol, milyen probléma észlelhető. Ezúton kérem a lakosságot, hogy vegyék igénybe ezt a szolgáltatást, ezáltal is megkönnyítve munkánkat.
Hogy hiányosságról is szóljak: például annak ellenére, hogy egyeztettünk a lakossággal a szamárhegyi forgalom korlátozásáról, még mindig vannak, akik elégedetlenek e projekt megvalósulásával. Ez némi szomorúságot okoz bennem, mert nem tudok mások szabálysértései miatt felelősséget vállalni.

Elégedett az elért eredménnyel?
Összességében igen. Ismerem a város anyagi helyzetét, tudom, hogy csak lépésről lépésre lehet előrehaladni. Belvárosi lakos vagyok, rendszeresen végzek a körzetemben bejárásokat, ezért tisztában vagyok azzal, milyen hiányosságokkal küszködünk, és hol kell még dolgoznunk e hiányosságok megszüntetése érdekében. Ennek ellenére egy év alatt, azt hiszem, érezhető a változás a Belvárosban is.

A körzetben milyen fejlesztést tart a legsürgetőbbnek?
Még mindig a belvárosi csapadékvíz-elvezetés megoldását. Szentendre történelmi óvárosában egy átlagosan 40 évvel ezelőtt kiépített egyesített csatornarendszer üzemel, mely mind a szenny-, mind a csapadékvizek szállítását végzi. Szinte minden évben többször okoz gondot a szennyvízzel kevert csapadékvíz kiöntése. Éveken keresztül folytak az egyeztetések szakemberek bevonásával, több tanulmányterv készült a probléma megoldására. Tavaly megtörtént a csatornarendszer kitakarítása és átmosatása. Az üzemeltető DMRV Zrt.-vel közösen sikerült megállapodnunk a beruházásról is
Szentendre belváros, a Vujicsics és Lázár cár tér környéki területén jelentkező elöntések megakadályozására, a meglévő egyesített rendszerű csatornahálózat részleges átépítésének, valamint a Lázár cár téren új csapadékcsatorna építésének vízjogi létesítési és kiviteli tervei elkészültek. A vízjogi engedélyezési eljárást megkezdtük, február végére várjuk az engedélyeket. A 2016. évi költségvetés függvényében a beruházás ebben az évben megvalósulhat.
Emellett, amennyiben a költségvetés is megengedi, számos más beruházásról is tárgyalunk: további belvárosi ingatlanok és útburkolatok felújításáról, a Bükkös-patak medrének megtisztításáról az Apor hídtól a Duna irányába, strand létrehozásáról és még sorolhatnám.

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ked 05

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 05

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.