2017. szeptember 2., 21:01
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szeptember 1-jén 354 első osztályos kisgyerek lépte át először az iskola küszöbét Szentendrén, és mindenki egy színes ajándékkal gazdagodott, melyet a város vezetése adott át.

Hat általános iskola (Agy Tanoda, Barcsay Jenő Általános Iskola, Izbégi Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Szent András Általános Iskola, Templomdombi Általános Iskola) összesen 354 ifjú diákja kezdte meg a tanévet szeptember 1-jén, pénteken.

A város vezetése idén először kedveskedett különleges, színes ajándékcsomaggal az elsősöknek, amelyet az évnyitón személyesen adtak át a kicsiknek. Verseghi-Nagy Miklós polgármester a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium ünnepélyes évkezdésén köszöntötte először a gyereket, pedagógusokat és szülőket. „Mi is nagyon vártuk ezt az évnyitót, hiszen nemcsak a tanítás indul ma, hanem a KEHOP pályázatnak köszönhetően egy nagyon szépen felújított új épületet is átadhatunk” – kezdte beszédét. „Összesen 185 millió forintos beruházásból újult meg a Rákóczi és az Izbégi iskola, valamint a gyermekrendelő, így ma kettős ünnep van: új épületekben kezdhetik az évet az elsősök.” A köszöntő után átadta az évkezdő ajándékot a gyerekeknek: egy színes tornazsákot, amelyben a kis felfedezőknek szóló Hurrá Szentendre! című könyv található, hozzá illő leckefüzettel és órarenddel, a Ferenczy Múzeumi Centrum, a Pest Megyei Könyvtár és a Party Medve könyvesbolt kiadványai, programajánlói és egy emléklap a polgármestertől, melynek grafikáját Krizbai Gergely (Krizbo) készítette.  Verseghi-Nagy Miklós ezután a Barcsay Jenő Általános Iskolába látogatott, ahol a legnagyobb számban, 124-en kezdték a tanévet a kiselsősök.  A kicsiket a harmadik osztályosok vidám, zenés műsora fogadta, éreztetve velük, hogy új otthonukban gondoskodó szeretet várja őket. Az évnyitó után mindannyian átléptek a „Tudás Kapuján” és így felvértezve indultak neki a sok újdonságot, felfedeznivalót tartogató évnek.

A szintén most megújult Izbégi Iskolában Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester üdvözölte a legkisebbeket és adta át a város meglepetéseit, a Szent András Iskolában pedig Solymosi Heléna, az Önkormányzati Kommunikációs Központ vezetője lepte meg az első osztályosokat.

Sok-sok megilletődött kisgyermeknek csalt mosolyt az arcára a szép napsütéses napon a hagyományos-megújult évkezdet.

Szeretettel köszöntjük a Szentendrén iskolát kezdő kislányokat és kisfiúkat az emléklapra írt szavakkal: „Első osztályba lépés alkalmából kívánom, hogy jó kedvvel járj iskolába, sok hasznos dolgot tanulj, és a tanév végén is ugyanúgy mosolyogj, mint szeptember 1-jén!” – Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre város polgármestere.