2022. október 5., 20:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az önkormányzati óvodák, alkalmazkodva az állami fenntartású iskolák tanrendjéhez, a módosított téli szünet idején, 2022. december 22-től 2023. január 8-ig bezárnak. Azoknak a gyerekeknek, akik felügyeletét a szülők nem tudják megoldani, ügyeletes óvodát jelölnek ki.

Ügyeleti rendben működik az önkormányzati óvodai ellátás a téli szünetben, ezzel is segítve a családok életét, egyszerűsítve az iskolába, óvodába járás szervezését. Ez azt jelenti, hogy egy kivételével az önkormányzati óvodák december 22. és január 8. között zárva lesznek, az ügyeletet ellátó intézményt a jelentkezések függvényében jelölik majd ki.

Erről levélben is tájékoztatjuk az óvodások szüleit.

Az intézkedésre, melyre a 368/2022 (IX.29) Korm. rendelet a 2022/2023-as tanév rendjére alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról c. kormányrendelet ad alapot, költségtakarékosság miatt van szükség.

Kérjük a tisztelt szülőket, hogy aki gyermeke elhelyezését meg tudja oldani, ebben az időszakban ne hozza óvodába! Együttműködő segítségüket és megértésüket nagyra becsüljük és köszönjük!