2023. szeptember 18., 17:39

A Szentendre és Vidéke főszerkesztői feladatait szeptember 18-tól Herczku Nóra látja el. A következő lapszám október közepén jelenik meg. 

A lapot kiadó Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. augusztusban meghirdetett pályázati felhívására két pályázat érkezett. A bírálóbizottság a pályázat második körét jelentő személyes beszélgetés keretében egy pályázót hallgatott meg. Döntésük alapján a munkáltató Kult Kft. vezetője, Lakatos Judit az önkormányzat finanszírozásában megjelenő városi lap szakmai vezetésével Herczku Nórát bízta meg.

Nóra közel húsz éves tapasztalattal rendelkezik az írott sajtóban, belpolitikai újságíróként dolgozott országos napilapoknál, és több éves gyakorlata van helyi lapok szerkesztésében, kiadásában is. A Szentendre és Vidéke szerkesztőségében 2023. szeptember 18-án állt munkába.

A négytagú bírálóbizottság ismert szentendrei közéleti személyiségekből állt. A grémium tagja volt Benkovits György, aki sok évtizedes szünet után a rendszerváltás előtt újraindított lap egyik alapítója volt, valamint Gaján Éva, Török Katalin és Nemesházi Beatrix – utóbbiak mindhárman irányították a SzeVit.