2020. szeptember 21., 19:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A járvány terjedésének felgyorsulásában egyre gyakrabban van szükség a helyiségek fertőtlenítésére. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat ózongenerátort adományoz a szentendrei rendészeknek, akik átvállalták – a kapacitásuk határán lévő mentősöktől – a város intézményeinek fertőtlenítését.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat az alapfeladatain túl végzi a fertőtlenítéseket, ami egyre nagyobb terhet jelent számukra. Az alig 30 fős, főként önkéntesekből álló gárda kapacitása véges, mert a járvány kitörése óta ők végzik a katasztrófavédelmi szervek, a tűzoltóság, alkalmanként a rendőrség járműveinek fertőtlenítését is.

A Szentendrei Rendészet igazgatójának, Jámbor Ferenc kezdeményezésére – aki maga is önkéntese a Kutató-Mentő Szolgálatnak – a Rendészet, a polgármesterrel egyeztetve, átvállalta a városi intézmények fertőtlenítését az alapítványi formában működő szolgálattól. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat pedig úgy döntött, hogy egy ózongenerátort adományoz a Szentendrei Rendészetnek.

 Ugyan a Rendészet létszámhiánnyal küzd, de vállalták a feladatot, most készül a városi intézmények fertőtlenítésének ütemterve. Elindították a védőeszközök, szellőztető ventilátor beszerzését, elkezdték a betanulást. A Rendészet igazgatója szerint jövő héttől már elkezdik a munkát. Ha valamely intézményben súlyosabb helyzet, COVID-gócpont alakulna ki, akkor az ózongenerátoros fertőtlenítés mellett, a Kutató-Mentő Szolgálat VIRUCID hatóanyagú melegködös fertőtlenítési kapacitása is rendelkezésünkre áll – mondta Jámbor Ferenc.

A város nevében köszönet a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak és a szentendrei rendészeknek.

Képünkön középen: Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke és szentendrei rendészek