2018. november 30., 16:32
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A városi Lokálpatrióta programban tavaly adták át első alkalommal minden óvodásnak Szentendrén a Családok éve eseménysorozat részeként az adventi naptárakat. A hagyomány idén is folytatódik, összesen 1100 óvodás gyermek kapja kézhez a naptárat a 8 városi illetve a 3 egyházi óvodában.

November 30-án Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester az evangélikus, illetve a Szent András óvoda, Verseghi-Nagy Miklós polgármester a Hold utcai tagóvoda, december 3-án Petricskó Zoltán alpolgármester a Református óvoda ovisainak adta át a vidám grafikával díszített naptárakat.

Idén Rippl Renáta iparművész, gyermekkönyv illusztrátor rajzolta a naptárat, aki visszatér a hagyományos adventi illusztrációkhoz. Látható a kalendáriumon a karácsonyi Fő tér a betlehemmel, a kőkúttal és még a vörös cica is felbukkan a rajzon. A 24 ablakocska mögött a karácsonyi ünnepkör jelképei jelennek meg kis grafikákon, mint pl. a bejgli, a szaloncukor, a Luca napi búza. Minden vasárnap egy adventi gyertyával több ég az adventi koszorúkon.