2022. augusztus 29., 17:15

Ajándékcsomaggal kedveskedik az önkormányzat az elsősöknek: az iskola kapuját először átlépő szentendrei nebulók a nagy nap emlékére egy praktikus kiegészítőkből álló összeállítás mellett emléklapot kapnak.   

Egy bizonyos kor felett legtöbbünk emlékei között ott van egy szeptember elseje, amikor az ismeretlentől tartva, talán szorongva is, mégis az új kezdet izgalmával, bizakodással léptük át egy intézmény küszöbét, amely aztán évekig a második otthonunk lett: első iskolánkét. Ezt a kezdetet hivatott szebbé tenni, az első iskolai nap izgalmát szeretné oldani az önkormányzat lokálpatrióta programjának iskolakezdő ajándéka.

Augusztus utolsó napjaiban Szentendre valamennyi iskolája megkapja az elsősöknek szánt ajándékcsomagokat, hogy a kicsik első, iskolában töltött napját ezzel is barátságosabbá tegye az önkormányzat. A csomag fő eleme, a Szentendre logóval ellátott tornazsák rejti a többi összetevőt: egy uzsonnás dobozt, egy csomag színes ceruzát hegyezővel és egy emléklapot a várostól.

Az ajándékcsomag összeállítását a Parti Medve könyvesbolt és az Auchan áruház támogatta: a könyvesbolt kedvezményre jogosító plasztik kártyával és két olvasásra buzdító kiadvánnyal, az áruház pedig egy müzliszelettel járult hozzá a város kedves gesztusához.

Az iskolakezdő ajándékcsomagot 2022-ben nyolc iskola összesen 356 kisdiákja kapja meg Szentendrén.

Tartalmas, izgalmas tanórákat, jó tanulást kívánunk minden diáknak!