2020. szeptember 1., 14:24
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendrén évente közel 400 elsős kezdi meg általános iskolai tanulmányait. A kisdiákoknak minden tanévkezdéskor ajándékcsomaggal kedveskedik az önkormányzat. 2020-ban is ajándékokkal teli tornazsákkal kíván vidám tanévkezdést és jó tanulást a városvezetés.

A városi ajándékcsomagban egy Szentendre feliratos hátizsákban a gyerekek a Hurrá Szentendre! című mesekönyv mellett leckefüzetet, tollat, ceruzát és egy emléklapot is találnak, továbbá a Ferenczy Múzeumi Centrum múzeumi vezetőfüzetét, amely a Czóbel kiállítást mutatja be izgalmas játékokkal, feladatokkal, térképekkel. Az emléklapot Krizbai Gergely Krizbo grafikus tervezte.

Az ajándékcsomagokat az iskolák egyénileg osztják ki az elsősöknek a tanév első napjaiban.

 

Szentendrén 2017-ben, Dumtsa Jenő, a város első polgármestere halálának 100. évfordulója alkalmából, helyi lokálpatriotizmust erősítő program indult, melynek keretében az önkormányzat jelentős életeseményeik során

  • gyermekszületés,
  • iskolakezdés,
  • sikeres érettségi vizsga,
  • házasságkötés,
  • 50 éves kortól 5 évenkénti születésnap,
  • Szentendrére költözés

köszönti és szentendrei motívumokkal díszített üdvözlőlappal és kisebb ajándékokkal lepi meg a szentendrei polgárokat. A kezdeményezés alapján rendelet született, hangsúlyozva, hogy Szentendre Város Önkormányzat helyi közügynek tekinti a szentendrei lokálpatriotizmus erősítését.