2020. szeptember 3., 10:02

Az Izbégi Általános Iskola bővítési munkái idén augusztusban elkezdődtek, a kivitelezés 2021. augusztus végéig tart. Az építkezés idején a Mária utcai forgalmat az önkormányzat folyamatosan biztosítja. A Mária utcai parkoló használható, de a megnövekedett tehergépjármű-forgalom miatt javasolt a Vasvári Pál utcai parkoló használata.

Elkezdődtek az Izbégi Általános iskola fejlesztési munkálatai. Az építési területet biztonságosan, kordonnal lezárták. A diákoknak ideiglenes bejárást biztosítanak a B épületbe a felső kiskapun keresztül. Tantermeikbe a zárt kordonnal lekerített könyvtáron keresztül jutnak be a tanulók.

Az építkezés ideje alatt a Mária utcai forgalmat az Önkormányzat folyamatosan biztosítja. A Mária utcai parkoló jelenleg is használható, egyedül a 4 párhuzamos parkolóhely szűnt meg ideiglenesen. A parkolásra a megnövekedett  tehergépjármű forgalom miatt a Vasvári Pál utcai parkolót javasoljuk.

A faházat a tanév végén bontják csak el, addig használható és a megközelítése is biztonságos.

Amint a korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, az önkormányzat vállalta az építési területen a felső ingatlanok felől érkező csapadékvíz ideiglenes, majd végleges  elvezetését, valamint az építkezés miatt kivágott fák pótlását.

A balesetveszély elkerülése és az építkezés miatt 26 fás szárú növényt kellett kivágni. A fapótlási tervek szerint 90 fás szárú növényt ültetnek majd az iskola udvarán és a környező területen.