Lakossági tájékoztató a központi címregiszter (KCR)
miatti lakcím-változásokról

A HATÓSÁGI IRODA ELÉRHETŐSÉGE:
Email-cím: kcr@ph.szentendre.hu | Telefonszám: 0626/ 300-407
Postacím: Szentendre Város Önkormányzat | Hatósági Iroda
2000 Szentendre, Városház tér 3.
A járványügyi védelmi intézkedések lassították a lakcím-felülvizsgálatot »

légifotó Szentendre2021. május 31. A Hatósági Iroda május végére befejezte azokban az utcákban a lakcím-felülvizsgálatot, amelyekhez nem volt szükség személyes lakossági együttműködésre, ügyintézésre. Ez 452 db utca ingatlanának, közel 7000 címfelülvizsgálatát jelentette. Hátra van még mintegy 280 utca, de ezek rendezése a szentendreiek segítsége nélkül nem lehetséges.

A Dália utcai lakosok segítségét kéri a Hatósági Iroda »

Zenta utca2021. március 04. A Hatósági Iroda arra törekszik, hogy a lehető legkevesebb esetben kelljen módosítani a lakcímeket, de ehhez kérik a szentendreiek segítségét. Több utcában ugyanis a rendelkezésre álló térképek és a központi nyilvántartások alapján megállapíthatatlan az egyes ingatlanok pontos címe, és az ingatlantulajdonosokat, használókat sem lehet beazonosítani. Ilyen utca például a Dália utca is.

Újabb utcákban történt meg a KCR miatti címfelülvizsgálat »

Zenta utca2021. február 19. A Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodáján folyik a központi címregiszter (KCR) miatt szükséges címfelülvizsgálat. Most kerülnek sorra azok az utcák, amelyekben várhatóan több cím is változni fog. A változásról az érintetteket jegyzői határozatban értesítik. Akik nem kapnak ilyen értesítést, azoknak nem változik a címe, illetve az ingatlan címe szerepel a KCR-ben. Cikkünkben a héten lezárult felülvizsgálatokról számolunk be.

Fél éven belül befejeződik a lakcím-felülvizsgálat »

KCR=2021. február 4. A Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodájának több mint 15 ezer címet kellett rendeznie, ami 742 utca összes ingatlanának áttekintését jelentette, ill. jelenti. Ennek jelentős részével már tavaly végeztek. Ebben a félévben kerül sor azoknak a kritikus utcáknak a rendezésére, melyekben személyes egyeztetésekre, nyilatkozatok, alapító okiratok beszerzésére is szükség lehet.