2021. március 4., 12:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Hatósági Iroda arra törekszik, hogy a lehető legkevesebb esetben kelljen módosítani a lakcímeket, de ehhez kérik a szentendreiek segítségét. Több utcában ugyanis a rendelkezésre álló térképek és a központi nyilvántartások alapján megállapíthatatlan az egyes ingatlanok pontos címe, és az ingatlantulajdonosokat, használókat sem lehet beazonosítani. Ilyen utca például a Dália utca is.

A Dália utcában a probléma oka, hogy az utca közepén található az 1-es házszám. Arra kérik a Dália utca lakóit, hogy a vaktérképen jelöljék be az ingatlant, amelyben laknak, és adják meg a lakcímkártyájukban szereplő címet, valamint az ingatlantulajdonos/használó nevét, elérhetőségét és beszkennelve/fotózva küldjék vissza a Hatósági Irodának. A helyrajzi szám bemondása alapján telefonon is várják az adatok megadását.

A Hatósági Iroda munkatársai az utcában valamennyi postaládába bedobták a kitöltendő térképet.

A térképen bejelölt címek alapján a Hatósági Iroda munkatársai megpróbálnak – a szabványi előírásoknak és a helyi rendeletnek megfelelően – olyan, esetleg egyedi megoldást keresni, ami a lehető legkevesebb cím megváltoztatásával jár. Ha a lakók együttműködésükkel segítik a címmegállapítást, akkor jó esély van arra, hogy ne kerüljön sor tömeges címváltoztatásra.

Térkép letöltése (word)>> | Térkép letöltése (.pdf)>>

Hatósági Iroda email-cím: kcr@ph.szentendre.hu
Telefonszám: 0626/ 300-407
Postacím: Szentendre Város Önkormányzat | Hatósági Iroda
2000 Szentendre, Városház tér 3.