2021. február 19., 10:18

A Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodáján folyik a központi címregiszter (KCR) miatt szükséges címfelülvizsgálat. Most kerülnek sorra azok az utcák, amelyekben várhatóan több cím is változni fog. A változásról az érintetteket jegyzői határozatban értesítik. Akik nem kapnak ilyen értesítést, azoknak nem változik a címe, illetve az ingatlan címe szerepel a KCR-ben. Cikkünkben a héten lezárult felülvizsgálatokról számolunk be.

A most sorra került tizenkét utcában utcánként 1-2 módosítás történt, illetve regisztráció a központi címregiszterbe, mert az ingatlan nem szerepelt a központi adatbázisban. Ezek többsége üdülőingatlan, amelyekbe állandó lakcímmel nincsenek bejelentve az ingatlantulajdonosok, így a személyazonosításra szolgáló dokumentumokat nem kell módosítani.

A felülvizsgált utcákból a legproblémásabb a Zenta utca és az Ilosvai Varga István utca. Itt ugyanis az történt, hogy az Ilosvai utcában két ingatlannak Zenta utcai címe van. Mivel ez a lakcímszabványnak, illetve az előírásoknak sem felel meg, ezért ezekben az utcákban több ingatlannak változik a címe. Az alábbi térképen látható, hogy hogyan: a pirossal írt számok a jelenlegi házszámozást jelentik, míg a zölddel írtak az előírás szerinti számozást. A szabályok szerint ugyanis annak az utcanévnek kell szerepelnie a címben, amelyik utcáról bejárata van az ingatlannak. A címmódosításokról rövidesen értesítést kapnak az ingatlantulajdonosok.

Zenta és Ilosvai utca

A lakosság ügyintézés terheinek csökkentése érdekében a polgármesteri hivatal a közműszolgáltatókat és a földhivatalt értesíti a címváltozásról. A Hatósági Iroda a szentendreiek megértését és együttműködését kéri.

(A következő utcákban történt meg a felülvizsgálat: Kassai utca, Kapocs utca, Hód utca, Gyökér utca, Fülemüle utca, Fakopács utca, Róka köz, Szarvas köz, Szajkó utca, Pillangó utca, Vackor köz, Tövis utca, Ilosvai, Zenta utca)