2021. július 21., 19:06
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Hatósági Iroda munkatársai köszönik a szentendreiek együttműködését a lakcímek megállapításában. A térképek kitöltésével és visszaküldésével jelentős segítséget nyújtanak a szabályos lakcímek kialakításában, és ezzel elősegítik azt is, hogy a lehető legkevesebb esetben kerüljön sor lakcímváltoztatásra. A jövő héttől újabb tizennégy, problémás utca kerül sorra. Kérik az itt lakókat, hogy a térképek kitöltésével és visszaküldésével segítsék a lakcímek rendezését.

A városban kialakult és évtizedekig fennálló gyakorlat olyan állapotokat alakított ki, amelyek a lehető legrugalmasabb ügykezelés mellett sem teszik lehetővé a lakcímek jogszabályban előírtaknak történő megfeleltetését. Ezekben az utcákban a lakosság segítsége nélkül nem lehet rendezni a lakcímeket. A következő egy hónapban az alábbi tizennégy utca kerül sorra, amelyekben az ingatlantulajdonosok együttműködését kérik.

Az alábbi tizennégy utcában a rendelkezésre álló térképek és a központi nyilvántartások alapján megállapíthatatlan az egyes ingatlanok pontos címe, és az ingatlantulajdonosokat, használókat sem lehet egyértelműen beazonosítani.

A Hatósági Iroda arra kéri a lakókat, hogy a vaktérképen jelöljék be az ingatlant, amelyben laknak, adják meg a lakcímkártyájukon szereplő címüket, az ingatlantulajdonos/használó nevét, elérhetőségét, valamint a személyes egyeztetés érdekében fotózva/ szkennelve/ postán vagy emailben küldjék vissza a térképeket. A helyrajzi szám bemondása alapján a munkatársak telefonon is várják az adatok megadását, illetve valamennyi postaládába be is dobják a kitöltendő térképeket.

A térképen bejelölt címek alapján a Hatósági Iroda munkatársai megpróbálnak – a szabványi előírásoknak és a helyi rendeletnek megfelelően – olyan, esetleg egyedi megoldást keresni, ami a lehető legkevesebb cím megváltoztatásával jár. Ha a lakók együttműködésükkel segítik a címmegállapítást, akkor jó esély van arra, hogy ne kerüljön sor tömeges címváltoztatásra.

Szentendre Csapás utca >>
Szentendre Cserebogár utca >>
Szentendre Damjanich utca >>
Szentendre Dumtsa Jenő utca >>
Szentendre Frangepán utca >>
Szentendre Jázmin utca >>
Szentendre Jósika utca >>
Szentendre Kossuth Lajos utca >>
Szentendre Méhész utca >>
Szentendre Orgona utca >>
Szentendre Rétifű utca >>
Szentendre Sellő utca >>
Szentendre Szitakötő utca >>
Szentendre Vidra utca >>