2019. július 12., 12:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Idén két szentendrei intézmény, az önkormányzat és a Kulturális Központ is Családbarát munkahely címet kapott! Az ünnepi díjátadón Novák Katalin államtitkártól vette át városunk polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós és Solymosi Heléna, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetője az elismerést. Első alkalommal 2009-ben nyerte el a Családbarát Önkormányzat Díjat az önkormányzat a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől, 2015-ben és idén pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumának családbarát díját kapta meg a hivatal. Tavaly a város egészségügyi intézménye, a SZEI is sikerrel pályázott a címre.

Ebben az évben 52 díjazott volt, köztük az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Nemzeti Bank és az Alkotmányvédelmi Hivatal. Költségvetési szervek kategóriájában Szentendre mellett a váci, a szolnoki, a nyíregyházi önkormányzat nyerte el a címet. Az idén 77 millió forintos keretösszeggel meghirdetett pályázat nyerteseinek nagy többsége támogatást is kap családbarát programjaik megvalósításához, legfeljebb 5 millió forintot.

A Családbarát munkahely pályázat díjátadó ünnepségét 2019. július 11-én az egyik nyertes, a Közbeszerzési Hatóság székházában tartották.

Egy ország akkor lehet sikeres, ha a munkahelyeken támogatják a családalapítást, a családi életet, és ha ezzel párhuzamosan a család is támogatja a munkában kiteljesedést – mondta el Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Családbarát munkahely pályázat csütörtöki díjátadó ünnepségén.

Az ünnepi díjátadón városunk polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós elmondta: „A szentendrei intézményekben a családbarátság olyan szemlélet, amely át és átszövi a város vezetését. Nemcsak a hivatal munkatársaira figyelünk oda, nemcsak munkahelyként családbarát Szentendre, hanem a város egésze, hiszen az itt élő családoknak is olyan életteret biztosítunk, amiben jó élni.”

A Szentendrei Kulturális Központ ügyvezetője, Solymosi Heléna kiemelten fontosnak tartja az odafigyelést a családokra: „Négygyerekes anyaként különösen fontosnak érzem, hogy a család és a munka egyensúlyban legyen. Családbarát munkahelyként a Kulturális Központban többen is élnek az atipikus foglalkoztatással, azaz az alkalmazkodó, rugalmas időbeosztással, amely növeli a bizalmi, jó légkör kialakulását.”