2022. augusztus 29., 17:10
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A Postás strand mellett épülő parkoló átadására még várni kell, remélhetőleg már nem sokáig, de addig a területre behajtani, a területen várakozni várakozni tilos. A műszaki átadás-átvétel a CYEB Energiakereskedő Kft. mint építtető részéről már megtörtént, de a CYEB-bel szerződött kivitelezőnek még harminc napja van a kisebb munkák befejezésére.

A parkoló forgalomba helyezéséhez szükség van a közvilágítási berendezések kivitelezésének befejezésére és hálózatra kapcsolására, valamint az üzemeltetési engedélyek beszerzésére. A közvilágítás várhatóan szeptember közepére működni fog. Mivel a leendő parkoló ártérben van, ezért – a PMK Útügyi Osztály forgalomba helyezési engedélyen kívül – a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól be kell szerezni a vízügyi üzembe helyezési engedélyt is, ami a CYEB feladata.

A 2018-ban kötött településrendezési szerződés szerint a parkoló az önkormányzat tulajdonába kerül, ezért a parkoló építését folyamatosan figyelemmel kísérte az önkormányzat és az önkormányzat által megbízott műszaki ellenőr. Az önkormányzat csak a közvilágítás kiépítését és a forgalomba helyezést követően tudja a parkolót üzemeltetésre átvenni. Mindaddig azonban, tekintettel arra, hogy a CYEB tulajdona, vagyis magánterület: „behajtani tilos”.