2015. január 10., 22:24

Vándorbölcső pályázatot hirdetett a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom alapításának öt éves évfordulója alkalmából az Ágymester Manufaktúra által felajánlott 5 új vándorbölcsőt szeretné pályázati úton közösségnek elérhetővé tenni. A pályázat során a legjobb közösségi pályázóhoz kerül majd egy-egy vándorbölcső, amit adott használati időszak továbbadnak majd a következő sikeres pályázó szervezetnek. A ’Vándorbölcső útra kell’ pályázat célja, hogy a mozgalom segítse a helyi közösségek alakulását, ill. összefogását annak érdekében, hogy az öt parlamenti párt által aláírt nyilatkozatunk szellemében (http://www.haromkiralyfi.hu/otparti-nyilatkozat) támogassa a családokat, a fiatalokat a gyermek vállalás terén, ill. ezzel összefüggő kérdésekben. A palyazat@haromkiralyfi.hu email címen lehet regisztrálni!

A magyar társadalom jövője a családok egészséges működésétől függ. A mozgalom minden lehetséges eszközzel arra törekszik, hogy a szülők és gyermekek a lehető legoptimálisabb keretek között éljenek, így valóra váljon a szervezet célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek. A Kopp Mária által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom folytatja a korábban megkezdett projekteket, önkénteseik segítségével különböző akciókat, konferenciákat szerveznek, hogy a gyermekbarát szemléletet segítsék, bátorítsák a fiatalokat a családalapításra. Azon szervezetek, közösségek jelentkezését várják a pályázatra, akik szeretnének együttműködni a Mozgalommal, hogy megszülessenek a kívánt tervezett gyermekek. Vállalják, hogy tesznek azért szűkebb és tágabb környezetükben, hogy a családalapítás egyre elismertebb legyen, mind a társadalom, mind az egyes ember értékelje azt a döntést, teljesítményt, ami a gyermekvállalással együtt jár.

Pályázat részletes ismertetése

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom alapításának öt éves évfordulójára az Ágymester Manufaktúra felajánlott 5 új vándorbölcsőt. Ezekből egyet-egyet eljuttatnak azon közösségekhez, akik a legjobb pályázatot adják be. A közösség arra a célra kapja meg a bölcsőt, hogy azt saját környezetében – a nyilvánosságot is felhasználva – azon családokhoz eljuttassa, ahol gyermek születik, és ezzel a gyermek- és családbarát szemlélet erősíti. Az öt parlamenti párt által tavaly aláírt nyilatkozattal összhangban helyi közösségek, Önkormányzatok is tegyenek a fiatalok és a gyermek vállalásának támogatásáért. Erre jó lehetőség egy-egy Vándorbölcső sorsolással felhívni a figyelmet a család és gyermek szépségére, jelentőségére. A bölcső, benne az újszülöttel nagyon szép szimbólum.

Várják azok jelentkezését, akik együttműködnek velük  a fenti célok érdekében, megszervezik rendszeresen  a vándorbölcső sorsolást és annak a kommunikációját. Emellett egyéb módon is együttműködünk minden színvonalas pályázatot benyújtó közösséggel, pl. előadásokat szervezünk és lehetőségünk szerint támogatást, tanácsadást biztosítunk, hogy a környezetükben együtt elősegíthessük a gyermek vállalási kedv javulását.

A vándorbölcsőt ezen feltételeket tartalmazó együttműködési megállapodás keretében kapja meg az öt legjobb pályázatot benyújtó szervezet, közösség. Előnyben részesülnek azok, akik több civil szervezet, vagy egyéb közösség (pl. egyházi) összefogásával adják be a pályázatot, ill. bírják a helyi önkormányzat támogatását.

Pályázók köre: Az együttműködni kívánó szervezetek vagy közösségek pályázhatnak, akik vállalják, hogy az elnyert vándorbölcsőt a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom hagyományaihoz híven – meghirdetéssel, sorsolással – újszülöttek családjaihoz eljuttatják. Egyéb programjaikkal hozzájárulnak, hogy a „kívánt gyermekek megszülessenek”, segítik a gyermeket várókat, a fiatalokat, az ifjú házasokat és a gyermekbarát szemléletet terjesztik. Újonnan alakuló szervezetek vagy közösségek pályázatát is szívesen fogadják.

Beküldési határidő: 2015. január 31. Eredményhirdetés: 2015. február 12. (ünnepélyes keretek között)

Pályázat beküldése: A Pályázati űrlap kitöltésével lehetséges.  Az Űrlapot megküldik ha jelentkezik, ill. kérik ennek megküldését a  palyazat@haromkiralyfi.hu email címre elküldött regisztrációval. Itt még csak egy email címet és egy nevet kérnek megadni – lehetőleg január 12-ig.

Bárki jelentkezhet; egy szervezet kapcsolattartója, vagy egy magánszemély, aki akár egy most formálódó közösség részére igényli a Pályázati űrlapot.  A Pályázati űrlap tartalmaz egy rövid adatlapot, bemutatkozást és egy szintén rövid (egy A4-es oldal) pályázati leírást, amely alapján a zsűri el tudja dönteni, hol lesz a legjobb helyen az Ágymester Manufaktúra által felajánlott öt Vándorbölcső.

Bővebb információ: http://haromkiralyfi.hu/vandorbolcso-palyazat

« 2022. augusztus » loading...
h K s c p s v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
vas 07

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
vas 07

Kovács Margit, a Duna királynője

2022. 01. 03. - 2029. 12. 31.
vas 07

Kmetty kiállítás – újragondolva

január 3.. 17:00 - november 13.. 18:00
vas 07
vas 07

Vas István emlékkiállítás

június 24. - szeptember 25.
vas 07
vas 07
vas 07
vas 07

GyerekTeátrum 2022 – Mutasd magad!

augusztus 7.. 10:00 - 11:30
sze 10
csü 11

Barokk fesztivál Szentendre belvárosában

augusztus 11.. 08:00 - augusztus 14.. 17:00
pén 12

Római kori dunai őrhajó Szentendrén

augusztus 12. - augusztus 13.
szo 13

Galaxisok koncert a Barlangban

augusztus 13.. 20:00 - 22:00
sze 17

Teátrum 2022 / A feleség negyvennél kezdődik

augusztus 17. - augusztus 18.
sze 17
csü 25

Teátrum 2022 / Hárman a padon

augusztus 25. - augusztus 26.
pén 26