2013. május 30., 12:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Értesítjük tisztelt Utasainkat, hogy 2013. július 1-től Szentendre város helyi közlekedése az alábbiak szerint módosul: 

1. Tájékoztatjuk Önöket, hogy minden helyi buszjáraton lehetőség van az autóbusz vezetőjénél menetjegyet vásárolni. Számos észrevétel alapján megállapodás jött létre a Volánbusz Zrt., Szentendre Város Önkormányzata és a Homm Kft. között erre vonatkozóan, így nem fordulhat elő többé, hogy a szentendrei megállóba érkező autóbuszra utazási szándékkal és elegendő készpénzzel ne lehetne felszállnia és jegyet váltania bárkinek.

Elővételben pedig a helyi menetjegy és bérlet váltása továbbra is az autóbusz-állomások (Szentendre, Pomáz, Újpest – Városkapu) pénztáránál lehetséges.

2. Új bérlet kerül bevezetésre 2013. július 1-től, amellyel a városban közlekedő valamennyi buszjáraton, a helyi- és helyközi járatokon egyaránt, a városhatáron belül, minden útirányba, korlátlanul lehetséges utazni. Az új bérlet neve kombinált bérlet, az árát az alábbi táblázatban láthatják. Az egyvonalas bérletekkel továbbra is csak a megadott két célállomás között nyílik lehetőség utazásra. Ezen intézkedéssel egyidejűleg a korábbi összvonalas bérlet megszűnik, hiszen a szerepét a kombinált bérlet veszi át ugyanazon árszabás mellett, mint amennyibe az összvonalas bérletek kerültek. A menetjegyek tekintetében változás nem történik. A helyi menetjegyek a helyi járatokon, míg a helyközi járatokon a helyközi díjszabású jegyek érvényesek.

Jegyfajta megnevezése

2013. július 1-től érvényes bruttó jegy-, bérletár Ft/db

Elővételben vásárolt menetjegy

230

Gépkocsivezetőnél vásárolt menetjegy

300

Egyvonalas helyi havi bérlet

3 650

Egyvonalas helyi félhavi bérlet

2 200

Tanuló – nyugdíjas helyi bérlet

2 100

Kombinált havi bérlet

4 800

Kombinált félhavi bérlet

2 900

Kombinált Tanuló – nyugdíjas bérlet

2 700