2017. január 4., 13:18
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Karácsony előtt jelent meg a Szentendreiek a csúcson elnevezésű kampány első plakátja a Római sánc kőtárnál. A plakátkampány keretében – hagyományteremtő szándékkal – havonta kerül ki egy-egy sikeres, közöttünk élő szentendreit ábrázoló molinó a városban, azzal a céllal, hogy minél többen szerezhessenek tudomást azokról, akikre Szentendre méltán lehet büszke. Elsőként Mogyorósi Hunort, a Ferences Gimnázium tanulóját láthatják a járókelők és autósok ilyen plakáton. Hunor ősszel országos csúcsot döntött Rubik-kocka kirakásban.

A plakátkampány keretében az elmúlt évben különleges teljesítményt felmutató szentendreieket mutat be a város. 2017-ben a 2016-os eredmények alapján válogatva, majd ennek mintájára minden esztendőben az előző év sikeres szentendrei teljesítményeit bemutatva. A plakátokon szereplők eredményeiről a városi honlapon és a SzeVi-ben is olvashatunk a molinók megjelenésével párhuzamosan.

„Fontos, hogy megismerjük és számon tartsuk a közöttünk élő tehetségeket, mindazokat, akik kitartó munkával átlag feletti eredményeket értek el valamely területen. Legyünk büszkék rájuk, örüljünk együtt sikereiknek!” – mondta Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester, a plakátkampány ötletgazdája.

Mogyorósi Hunor plakátja december végén került ki a Római sánc kőtárnál lévő egyik molinóhelyre. A 16 éves fiú a szentendrei Ferences Gimnázium 11. osztályos tanulója, aki 2015 novembere óta vesz részt Rubik-kocka versenyeken. Eddig több mint tíz budapesti és külföldi versenyen vett rész, amelyekről ezüst és bronz érmekkel tért vissza.

Hunor tartja a magyar rekordot a 2x2x2 kocka egyéni kategóriájában, ugyanis 0,73 másodperc (!) alatt rakta ki az októberi zágrábi versenyen.
A klasszikus 3x3x3-as kocka örök ranglistáján Magyarországon az 5. helyen áll, 9,56 másodperces átlaggal, 7,94 másodperces legjobb egyéni eredményével. Az októberi nyílt magyar bajnokságon legjobb magyarként a 3. helyen végzett.

Teljesítménye előtt óriásplakáttal tiszteleg a város, mely 2017 januárjában látható a kőtárnál. Gratulálunk!