2017. május 24., 14:03
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Teltházas Operett gálaműsort szervezett az önkormányzat nyolc szentendrei idősklub tagjai részére 2017. május 19-én a Városháza Dísztermében.

A program Petricskó Zoltán idősügyekért is felelős általános alpolgármester  kezdeményezésére jött létre, aki szerint a városvezetés alapvető szemlélete az itt élő idősek gondozásán túl, hogy bekapcsolja őket a város pezsgő életébe, lehetőséget kapjanak akár az ingyenes vagy kedvezményes oktatásra, társas kikapcsolódásaikhoz támogatást nyújtson. Nagyon szerencsésnek tartja, hogy olyan városvezető áll városunk élén Verseghi-Nagy Miklós polgármester személyében, aki elkötelezetten támogatja a helyi közösségeket, egyesületeket.

A gálán a Magyar Állami Operaház kiváló operett énekesei, Palotás Ágnes és Csobolya József nyújtottak át egy csokrot a résztvevőknek a legnépszerűbb operaáriákból.

A nagy sikerű előadást követően egy fogadást is tartottak a vendégeknek a Fő téri Városi Vendégházban. Nem hivatalos minőségben mindkét programon részt vett Verseghi-Nagy Miklós polgármester is, akinek elnökletével néhány évvel ezelőtt megalakult az Idősek Tanácsa, melynek célja, hogy egyeztető fórum jöjjön létre az egyesületek között. Ezen a fórumon az időseknek lehetősége nyílik arra, hogy kiszélesítsék együttműködésüket egymással és a városvezetéssel, részt vegyenek a városvezetés által kiemelten fontosnak tartott helyi közösségépítésben, legyen szó akár a hatalmas tömegeket vonzó gasztro-kulturális fesztiválról, nagyobb sporteseményről vagy a mikroközösségeket célzó programok megvalósításáról.

Az időseknek szervezett jó hangulatú gálán Soltész Emese társadalmi kapcsolatokért felelős referens mondott köszöntőt, aki hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a városnak, a városvezetésnek az itt élő idősek helyzete és közösségben részt vállaló szerepe. „Nem mai jelenség, hogy az idősek, és ezen belül is az aktív időskorukban lévő, egy közösségben élő emberek önszerveződő egyesületekhez, idősklubokhoz csatlakoznak, hiszen alapvető emberi igényünk családon túl, az egyéb közösségekbe való tartozás. Szentendrén 8 ilyen szervezet van jelenleg, 5-600 aktív taggal. Az elmúlt három évben nagyon komoly erőfeszítéseket tett a városvezetés, hogy ezekkel a jól működő egyesületekkel, klubokkal kialakítsa a személyes kapcsolatát.”