2023. január 13., 14:30
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A Krisztus­hívők egységéért hirdette meg idén az Ökumenikus imahetet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT). A keresztény egyházak közös imahetét minden év harmadik hetében rendezik meg, 2023-ban január 15. és 22. között. Szentendrén a katolikus, az evangélikus, a református, a baptista és az ortodox egyházközség is részt vesz az alkalmak szervezésében.
„Jézus így imádkozott: hogy mindnyájan egyek legyenek, ahogyan te, Atyám, énbennem, és én tebenned, hogy ők is bennünk legyenek, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem.”  Jn 17,21

Szeretettel várják a szentendrei egyházközösségek az Ökumenikus Imahét idei rendezvényeire, akik keresik a válaszokat a mindennapi problémáikra, nehézségeikre, vagy akár szeretnének köszönetet mondani a Teremtőnek a megtapasztalt szeretetért.

Amikor belépünk templomainkba, van lehetőség megismerni az adott közösséget, hogy milyen gyermek-, ifjúsági, családi, vagy szépkorú programokat szerveznek.

Van lehetőség személyes ismerkedésre, hiszen több barátság született már ezeken az alkalmakon is.

Együtt imádkozzunk a világért is, azokért, akik nem ismerik még Isten szeretetét.

A Ökumenikus imahét 2023 szentendrei alkalmairól ide kattintva tájékozódhatnak.

A közös alkalmak után a kötetlen beszélgetések mellé a vendéglátó gyülekezet apró süteményekkel és szendvicsekkel várja a résztvevőket.

Keresztyén imaheti füzet 2023
További információk az Ökumenikus imahét 2023 programsorozatról