2012. szeptember 15., 13:00
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szeptember 14-én dr. Dietz Ferenc polgármester fogadta a Miskolci Kistérségi Társulás polgármestereit, munkatársait a Városházán. A vendégek csapatépítő tréningen vettek részt városunkban, és első állomásként a Polgármesteri Hivatalba látogattak.

Dr. Dietz Ferenc rövid köszöntője után a város kialakulásáról, kulturális és természeti örökségeiről, művészetekről, programokról, beruházásokról, valamint közigazgatási kérdésekről beszélt a társulás képviselőinek. A jó hangulatú előadás kötetlen beszélgetéssé alakult, ahol konkrét szakmai kérdésekben véleményt és tanácsot is kértek a polgármesterek a szentendrei önkormányzattól.

„Lényeges, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a többi önkormányzattal. Az új törvényi szabályozások révén az átalakulásokkal együtt a településeknek is változtatniuk kell. Azt gondolom, hogy a felkészülés során egymás tapasztalataiból tudunk a legtöbbet tanulni, és ezért is külön öröm számomra, hogy a Miskolci Kistérségi Társulás Szentendrére látogatott csapatépítő tanulmányútja során” – mondta dr. Dietz Ferenc

A polgármesteri irodában a megjelentek a „Városkönyvbe” írt egy-egy rövid, pár soros köszöntéssel tették még emlékezetesebbé a látogatást.

Kádár Kristóf