2021. október 1., 09:16
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A különösen veszélyeztetett korosztály, a hetven és nyolcvan év fölötti gondozottak védelmében a Gondozási Központ Idősek Klubjában nyáron is fenntartottak néhány fontosabb járványügyi szabályt. Megszervezték a gondozottak harmadik oltását is.

– Az idősek közösségében beláthatatlan következményekkel járna a fertőzés megjelenése, így mi a nyáron is tartottuk magunkat néhány fontosabb járványügyi szabályhoz – mondta Kecskésné Sipos Andrea, a Gondozási Központ intézményvezetője. – A kézfertőtlenítés, gyakori kézmosás, lázmérés már begyakorlott rutinná vált, mindenki megszokta. De nem csak az Idősek Klubjában nem hagytuk el a járványügyi szabályokat, hanem a szociális étkeztetésben sem, változatlanul vírusölő fertőtlenítő mosogatást végzünk. Ez több száz ételhordó esetében jelentősen megnöveli a mosogatási időt.

– A klubvezetővel egyetértésben fontosnak tartottuk a harmadik oltás megszervezését. Már elég sokat beszélgettünk a klubtagokkal a koronavírusról, a fertőzésről, így senki nem ellenkezett, a demens gondozottaink hozzátartozói körében sem volt oltásellenesség. Akiknél eltelt a második oltástól számított négy hónap, valamennyien megkapták a harmadik Covid-oltásukat, van, akiket a háziorvosuk, de többségüket Szoltsányi doktor, az intézmény orvosa oltott be – mondta el az intézményvezető.

(Borítókép forrása: ncsl.org)