2017. május 21., 09:03
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Családi napi rendezvényeken jártunk

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai az elmúlt hétvégén két családi napra is meghívást megkaptak, hogy a rendőrség munkáját népszerűsítsék, a rendőrségi eszközöket bemutathassák. Tahitótfaluban az EEDE Családi Sportnapon, Szentendrén a Lilliput Családi Napon tartottunk a megjelenteknek rendőrségi bemutatót.

A rendezvényeken a gyerekek beülhettek egy igazi rendőrautóba, mini KRESZ pályán próbálhatták ki ügyességüket és megtapasztalhatták a Traffi futáson, milyen gyorsan is tudnak futni.

 Ittasan bántalmazta, vádemeléssel zárult a nyomozás

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott E. Ferenc pomázi lakos ellen súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 40 éves E. Ferenc a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. december 10-én az esti órákban pomázi otthonában erősen ittas állapotban összevitatkozott az édesanyjával. A vita során az édesanyjának tenyérrel pofon ütötte a fejét, illetve testét több alkalommal kezével és egy seprűnyéllel ütötte. Ezt követően a férfi a földön fekvő édesanyát segítségnyújtás nélkül otthagyta, majd távozott a házból. Az orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a bántalmazott nő orrcsont törést szenvedett, illetve bordái, valamint a keze és feje is megzúzódott.

A pomázi férfit a vizsgálók gyanúsítottként hallgatták ki, az ellene folytatott eljárást a napokban befejezték és az iratokat súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Az utcán garázdálkodott

A Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott K. Tibor budakalászi lakos ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok alapján az 56 éves budakalászi férfi 2016. november 12-én a délutáni órákban egy budakalászi élelmiszerüzlet előtt minden előzmény nélkül egy alkalommal lefejelt egy utcán tartózkodó férfit. Cselekménye olyan erőszakos magatartástanúsított, mely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

K. Tibort a vizsgálók gyanúsítottként hallgatták ki, az ellen folytatott eljárást a vizsgálók a napokban befejezték és az iratokat vádelemelési javaslattal küldték meg a Szentendrei Járási Ügyészségnek.

 

Szentendrei Rendőrkapitányság