Adventi naptár a város ovisainak, kisiskolásainak - www.szentendre.hu
2017. december 18., 15:51

Színes, rajzos adventi naptárt kaptak a szentendrei ovisok idén december első napján. A város és a Szentendre Barátai Egyesület támogatásával létrejött képes kalendáriumot mintegy 2000 kisgyermek vihette haza. Az adventi naptárakat Verseghi-Nagy Miklós polgármester, Kozma Krisztina kulturális és köznevelési referens, Hajnal Szilvia óvodavezető és Benes Edvárd, a baráti egyesület elnöke személyesen vitték házhoz, azaz az óvodákba, iskolákba, a gyerekek nagy örömére.

A 2000 példányban készült kalendáriumot a város valamennyi óvodájába, illetve az általános iskolák 1. és 2. osztályos kisdiákjainak eljuttatták. A naptárban a vidám figurák a Borka világa mesesorozat szereplői, a sorozatban készült már rajzfilm Borka és a varázsruha címmel, illetve nyomtatásban megjelent a Borka könyve családi történetekkel és varázslatos illusztrációkkal. A sorozatról részletesen itt olvashat.

2018. a Család Éve, melyhez városunk sok programmal csatlakozik. Elsőként ezzel a kezdeményezéssel indította el az eseménysort a Szentendre Barátai Egyesület és Szentendre Városa. A következő nagyszabású rendezvénysorozat a Házasság Hete program lesz, melyről bővebben itt olvashatnak majd.