2016. március 9., 13:51
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult környezetben edzenek a Dunakanyar SE focistái. A Kőzúzó utcai focipálya az idei sporttámogatási-adóprogramból, a TAO-keretből befolyt mintegy 11,5 millió forintból újult meg. Batári Csabával, a Dunakanyar SE vezetőjével beszélgettünk a fejlesztésekről.

Az idei megújulást megelőzően, a Kőzúzó utcai pálya környékén az utóbbi években nagy változások történtek…

Felújítási programunkban több lépcsőben valósultak meg fejlesztések a Kőzúzó utcai pályán. A sporttelep 100 millió forintos pályázati forrásból újult meg két éve. A beruházás keretében elkészült a labdarúgópálya, illetve 2014-ben megújult a korábbi gondnoki kőépület, ahol négy öltöző és egy fitnessterem áll játékosaink rendelkezésére. Az épület körül az udvar is új viacolor burkolatot kapott. Elkészült a 70×30 méteres gyakorlópálya és a lelátó is.

 

Milyen felújítások valósultak meg az idei tavaszra?

Az épületkomplexum felújításának utolsó eleme most készült el. Az idén TAO-keretből rendelkezésünkre álló 11,5 millió forintból fel tudtuk újítani a leromlott állapotú faépületet is. Az épületben új klubhelyiséget alakítottunk ki, a bejárat jobb és baloldalán pedig négy új öltöző épült meg, illetve egy szertár- és egy raktárhelyiség. A megújult kő- és faépület összekapcsolásával modern, korszerű környezetben fogadhatjuk labdarúgóinkat.

Munkánkat segíti kis tornatermünk is, ahol egyéni képzéssel, speciális labdarúgóedzésekkel nagyon jó szintre tudjuk hozni játékosainkat. Az idei keretből alakítottuk ki ezt a helyiséget, ahol 1,5 millió forintot tudtunk eszközfejlesztésre szánni. Ennek révén speciális rúgófal és korszerű eszközök állnak rendelkezésre a technikai elemek gyakorlására.

 

Milyen fejlesztéseket terveznek még?

Az idén pályáztunk egy 45×65 méteres műfüves labdarúgópálya kialakítására, melyet az önkormányzattal és az MLSZ-szel karöltve szeretnénk megvalósítani. Az önrészt a város önkormányzata adja, és az MLSZ biztosítja a kivitelezést, ehhez azonban még hiányzik 42 millió forint, így nagyon számítunk a helyi és környékbeli cégek segítségére a TAO felajánlásokon keresztül.

 

Miért fontos az egyesület, a város számára a megfelelő infrastruktúra kialakítása a Kőzúzó utcai pályánál?

A további működésünkkel kapcsolatban rendkívül fontos beruházások ezek. A városi felnőtt labdarúgó csapat, a Szentendre Városi Sportegyesület fő célkitűzése, hogy feljusson a megyei I. osztályba, s ehhez a versenykiírás szabályai szerint szükség van megfelelő infrastruktúrára. A vendégcsapatok számára öltözőhelyiségeket, zuhanyozókat kell biztosítani az uniós előírások szerint.

Közel 240-250 játékos edz nálunk heti szinten. A Városi Sportegyesülettel együttműködésben a tőlünk „kiöregedő” játékosokkal bővítjük a város csapatát, mintegy harminc játékosunk ma már a felnőtt egyesületet erősíti. Folyamatosan bővítjük edzői keretünket, jelenleg hét edzőnk van, s szeretnénk minden korosztály számára külön edzőt alkalmazni, vagyis a jövő évi keretből két-három új kollégát felvenni, ezzel szakmai munkánkat továbbfejleszteni.

kozuzo
Batári Csaba, a Dunakanyar SE vezetője és Petricskó Zoltán alpolgármester

kozuzo3 kozuzo4 kozuzo5 kozuzo6 kozuzo9 kozuzo10 kozuzo11