2020. május 8., 15:23
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sikeres első három hetet tudhat maga mögött a Szentendrei Éléstár. Április 22-től több mint 300 élelmiszer- és tisztítószercsomagot osztottak ki rászoruló családoknak és egyedülállóknak, a Szentendréért Közalapítványnak és nagylelkű adakozóknak köszönhetően. 

Az április 22-ei indulástól összesen 304 élelmiszer- és tisztítószercsomag talált gazdára a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban működő Szentendrei Éléstárban. A 181 család mellett 123 egyedülálló is segítséget kapott. A működés első három hetében az adományok összértéke megközelíti a négymillió forintot. A Szentendréért Közalapítvány mellett szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek nagylelkű adakozásából sikeresen működik a veszélyhelyzetben rászoruló váltak közösségi megsegítése.

Míg az első héten mintegy egymilliós értékben, összesen 128 csomagot osztottak ki az Éléstár önkéntesei, addig a második héten, április 29-én és 30-án összesen 69 csomagot adtak ki 540.000,- Ft értékben, 33 családnak és 36 egyedülállónak.

A harmadik héten, május 6-án és 7-én összesen 107 csomagot adtak ki 67 családnak és 40 egyedülálló igénylőnek.

A második hét mérlege az adományok tekintetében: 1.556.920,-Ft; ennek felét a bölcsődei dolgozók nevében Diószegi Istvánné, a Szentendreiek Egymásért Egyesület, a Vasárnapi Merőkanál, a Szentendréért Közalapítvány és a Hit Gyülekezete adta össze, a többi magánszemélyektől érkezett. A harmadik hét első két napján 252.930,- Ft értékű adomány érkezett, nagyobb részben magánszemélyektől, továbbá a Vöröskereszttől és Barcsay Iskolától. 

Az elmúlt két hét alatt összesen 82 magánszemély és egyesület juttatta el adományát az Éléstárnak, ezzel 176 egyedülálló rászorulónak és nélkülöző családnak segítve. A szabályok szerint a rászorulók kéthetente vehetik igénybe az Éléstár segítségét. A héten jelentkeztek már visszatérők is, akik már másodszor kértek és kaptak segítséget az Éléstártól.

A veszélyhelyzet fennálltáig továbbra is várjuk az adományokat. Segítsen, hogy segíthessünk!

Adakozhat utalással a Szentendréért Közalapítványon keresztül, vagy természetbeni adománnyal közvetlenül az Éléstárnak.

Köszönjük, hogy segít!