2024. május 15., 12:37

Az ingyenes Szentendre Applikáció egyik legkedveltebb modulja a kedvezményeket nyújtó virtuális Városkártya: ennek érvényesítésével a szentendrei lakcímmel regisztrált felhasználók városszerte különböző kedvezményekhez jutnak.

Az alábbi cikkben azokat a kiállításokat és kézműves helyeket mutatjuk be, ahonnan hazavihetnek kézzel készített kerámiákat, virágcsokrokat, egy darabot Szentendréből. Támogassuk ezzel is a helyi alkotókat! Az elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül, várjuk a további partnerek jelentkezését.

Kövesse figyelemmel a programokat az alábbi linkre kattintva: https://programok.szentendre.hu/

Friss ajánlatok, új elfogadóhelyek. Minden, amit a Városkártyáról tudni lehet: https://varoskartya.szentendre.hu/

 

LANTOS JUDIT KERÁMIA

Szentendrei sétája során, mindenképpen látogasson el Lantos Judit Kerámia boltjába! Rengeteg dologgal találkozhat, mint például: porcelán és kőedény tálalóeszközök, lakásdekorációk, ékszerek, éttermi kerámiák. Minden helyi lakos számára 10% kedvezményt biztosítanak.

 

KERÁMIA UDVAR

Ebben a hangulatos kis bemutatóteremben Maholányi Gabriella keramikus munkáit találhatják és vásárolhatják meg. A műhely is itt található, így bepillantást nyerhetnek, hogy hol, hogyan készülnek el az alkotások. E mellett lehetőség nyílik a saját fali kulcstartók összeállítására is. Minden Városkártyával rendelkező vásárlónak mini kerámia szobrocskával és újrahasznosított vászon táskával kedveskednek.

 

NEWSEE STORE

A kávézó-teázó, és galériaként is működő közösségi tér célja, a helyi művészek, alkotók bemutatása, támogatása, továbbá különböző workshopok, ismeretterjesztő előadások, szakkörök tartása. Japán és kínai teák fogyasztására 10% kedvezményt adnak. Kristályok, vagyis geódák és sztomatolitos jáspisok vásárlása esetén 5%, gaiwan csészék vásárlása esetén 10% kedvezményt kap minden városkártyával rendelkező szentendrei lakos.

 

KERÁMIA GALÉRIA

A Kerámia Galéria immár egy évtizede alakult, a Bükkös-part mellett található stúdióban. Magastüzű kerámiákat készítenek kézzel formázva, festve, többszöri égetéssel. Minden városkártyával rendelkezőnek mini kerámia szobrot és újrahasznosított vászontáskát ajándékoznak.

 

SZAMOS MARCIPÁN KIÁLLÍTÁS  ÉS LÁTVÁNYMŰHELY

Hosszú évtizedek óta Szentendre egyik legvonzóbb „múzeuma”, a Szamos marcipánház, ahol a remek édességből készült több száz szobor dicséri a mindenkori alkotó kézügyességét. A Szamos ingyenes belépést biztosít a Szentendrei Városkártyával rendelkezőknek a Marcipán Múzeumba.

 

VIRÁGMŰHELY

Megrendelésre készítenek élő-, selyem- és szárazvirág csokrokat, illetve díszeket, dekorációkat is. Esküvők, rendezvények teljeskörű dekorációját vállalják. Minden megrendelőnek 5% kedvezményt biztosítanak.

 

A szentendreieknek kedvezményeket nyújtó digitális városkártya a mobilapplikációban a Városkártya menüpont alatt található. Akinek nincs okostelefonja, a Tourinform irodában papír alapú városkártyát igényelhet. A városkártya-elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül. Használják ki az előnyeit!