2016. május 12., 10:50
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A tavaszi idény utolsó előtti utánpótlás versenyére került sor a hétvégén Budapesten. Szentendre városát a Pink Panthers Akrobatikus Rock And Roll Táncsport Egyesület képviselte a megmérettetésen.

Junior kis formáció kategóriában a Pink Sky fantázianevet viselő lányformáció győzedelmeskedett. A lányok igazán kitettek magukért és a szokásos erős mezőnyben sikerült a dobogó legfelső fokára állniuk. A megfeszített edzések, work shopok és a folyamatos kemény munka meghozta az eredményét. A tavaszi versenymenetben, az év elejétől egyre jobb és jobb helyezéseket sikerült elérniük a táncosoknak, aminek egyelőre a csúcsa kategóriájuk győzelme. A lányok a hétvége előtt felléptek az Izbégi Általános Iskola Gáláján is, ahol nagy ováció fogadta táncukat. A csapat tagjai: Deák Dóra, Kasza Katica, Sergyán Csenge, Kovács Rozália, Nagyváradi Eszter és Mátyás Mercédesz.

A verseny további kategóriáiban is szép eredményeket hoztak el a Pinkek. A children kis formáció kategóriában az Ördögfiókák csapat ( Klein Maya, Barkó Boglárka, Tóth Nadin, Mészáros Mira, Lám Hanna, Mayetka-Afusat Zsóka) az ötödik helyet szerezték meg.

Serdülő kis formáció kategóriában a Flashdance (Németh Kíra, Mihály Fanni, Vecseri Bettina, Baginyi-Korcsák Boglárka , Vancsó Boglárka) bronz érmet vívtak ki maguknak.

A párosok között kiemelendő Horváth András – Batka Réka, akik a Serdülő páros kategóriában a második helyet és a Podhorányi Donát – Szabó Alexandra, akik szekciójukban a harmadik helyezést szerezték meg.

Az egyesületi munka nem áll meg, a hétvégén Budaörsön rendezik meg az Magyar Táncsport Szövetség Akrobatikus Rock And Roll szakágának országos versenyét, ahol városunkat Homán Gergely – Veres Aliz páros képviseli. A cél a döntő fordulóba való bekerülés az ország legjobb children korosztályú párosai közül, ami a városunkból még senkinek sem sikerült. Az egyesület edzői és szimpatizánsai nagyon szorítanak, hogy a gyerekek munkáját siker övezze!

A Pink Panthers-es gyermekek a szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola, a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Szent András Általános Iskola és az Izbégi Általános Iskola illetve az óbudai Kerék Általános Iskola és Gimnázium és a Nagy László Általános Iskola tanulói.