2016. november 29., 10:11
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

November végén a Budapesti Sportkastélyban rendezték meg a 2016-os év Magyar Bajnokságát Akrobatikus Rock And Roll sportágban.  Szentendre városát a Pink Panthers Akrobatikus Rock And Roll Táncsport Egyesület képviselte a táncos viadalon.

Homán Gergely és Veres Aliz children kategóriában indultak, és szerezték meg életük eddigi legszebb eredményét. A versenyen az ország legjobb gyermek korú táncosaival kellett megmérkőznie a szentendrei fiataloknak. Bár a verseny előtti hetet kisebb sérülések tarkították, ezeknek nyoma sem látszott a teljesítményben. A nap folyamán háromszor kellett bemutatniuk táncukat a Pink Panthers versenyzőinek. Aliz és Gergő párosa rendkívül magabiztosan és meggyőzően adta elő programját, így a versenybírók egyöntetű döntése alapján a döntő körben végül az ötödik helyezést szerezték meg.

A táncsport egyesület vezető edzője, Falaki Szabolcs rendkívül büszke erre a teljesítményre, mivel, ahogy azt kiemelte, a táncoslábú gyermekek csak tavaly nyáron kezdtek el együtt táncolni, sőt a páros fiú tagja mindössze másfél éve ismerkedett meg a rock and roll alapjaival.

A Panthers-es táncosok 2016 márciusában kezdtek el versenyezni. Először utánpótlás bajnokságokon indultak, ahol gyorsan a győzelemig jutottak. Ez után a szakági területi versenyeken mérették meg magukat, ahol szép eredményeket értek el az év folyamán ( második, harmadik helyezések). A területi ranglistán elfoglalt helyük alapján kvalifikálták magukat az országos versenyekre, ahol tavasszal még nem sikerült a döntő körbe jutniuk. Nyáron sem álltak le az edzésekkel, új kűrruha és döntős vágott zene készült nekik. A sok áldozatos munka, edzés és szülői összefogás eredményeként a gyerekek egyre szebb helyezéseket értek el, míg eljutottak eddigi legjobb eredményükig.

A táncosok edzője köszönetét fejezte ki a tehetséges gyermekek szüleinek, mivel támogatásuk nélkül nem jöhettek volna létre ezek a versenyeredmények.

Aliz és Gergő eddig szépen csillogó sporttáncos karrierje természetesen itt még nem áll meg. Gőzerővel készülnek a jövő évi, már serdülő kategóriás versenyekre, ahol reményeik szerint öregbíthetik egyesületük és városunk hírnevét.

 

Gratulálunk a táncoslábú Panthers-es táncpárosnak!

A gyerekek a szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium és a Barcsay Jenő Általános Iskola tanulói.

dav
dav