2016. április 29., 10:28
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Hagyományosan megrendezésre kerül Szentendrén a Pink Panthers házi és meghívásos táncverseny ősszel és tavasszal. Az elmúlt hétvégén a Tavaszi Pink Panthers kupa új helyszínen debütált. Az Altiszti Akadémia Tornacsarnoka kiváló választásnak bizonyult a vidám rangadó számára.

pink_panthers

Soha ennyi nevezőt még nem fogadott a rendező egyesület versenyen. Több mint 230 tehetséges táncoslábú gyermek jelent meg a helyszínen, hogy bemutassa, mit is tanult a legutóbbi őszi kupa óta. A versenyzők több kategóriában mérethették meg magukat. A szeptemberben kezdők Start solo-duo-trio, páros és formációs kategóriákban nevezhettek, a haladók és a versenyző szintű táncosok pedig a hivatalos versenykategóriákban indulhattak el. Maga a verseny megnyitásaként az egyesület legkisebb tehetségei mutatták be programjukat. Az ovis művészi torna csoport, ahol már 3 éves kortól tanulják a gyerekek a művészi mozgás alapjait, rendkívül nagy ovációt kapott és büszkévé tették szüleiket, hogy ilyen fiatalon is ki mertek állni a nagyszámú nézőközönség elé.

A Pink Panthers Akrobatikus Rock And Roll Táncsport Egyesület hitvallása a pozitív motiváció, ezért a kicsiknek minősítő versenykategóriákat hirdettek meg, ahol az indulók bronz, ezüst és arany minősítést vihettek haza, és jól megérdemelt munkájuk gyümölcse érem és oklevél volt. A haladóknál minden induló oklevelet vehetett át, a dobogósok érmet és a győztesek pedig mindemellett serleget is kaptak.

pink_panthers2

A három fős szakavatott pontozógárda a nap végén igazán elégedetten állt fel a zsűriasztalok mögül, és gratulált a felkészítő edzőknek, mert elmondásuk szerint a gyerekeken egytől egyig látszott a hozzáértő felkészítők keze munkája. A bemutatott táncokat a sportág szeretete és a kitörő jókedv jellemezte csakúgy mint az egész versenyt is.

A rendező egyesület színes programokkal készült a kategóriák szüneteire is. A piciknek ugrálóvárral, a nagyobbaknak és szüleiknek pedig zenés produkcióval készültek. A környék lakói által jól ismert és Szentendre fesztiváljainak visszatérő érces hangú énekese, Demeter Erik lépett fel a két nagyszünetben. Előadását osztatlan siker övezte. Minden jelenlévőt elvarázsolt gyönyörű gitárjátéka és az előadott dalok magas színvonala.
Utat mutatva a kisebbeknek az egyesület legeredményesebb táncosai, felnőtt női formációja és az egyesület edzői is bemutatták – egy akrobatika bemutatón belül – tudásukat, bizonyítva, hogy nem csak tanítani, de táncolni is tudják hőn szeretett táncsportjukat, az akrobatikus rock and rollt.

pink_panthers3

Külön köszönetet érdemel a Szentendrei Kinizsi Honvéd SE, és elnöke Vura Zsolt a rengeteg segítségért, ami nélkül nem jöhetett volna létre ez a rendezvény – emelte ki a rendezőgárda.

A következő házi és meghívásos kupát június elejére tervezi a Pink Panthers, amivel le szeretnék zárni az eddig rendkívül sikeres tavaszi idényt.

Az egyesületben táncoló gyermekeket felkészítette: Falaki Szabolcs, Halász Gergő, Móra Eszter és Varga Dániel.

A Pink Panthers rock and roll edzésekre folyamatosan várják az érdeklődőket Szentendrén, Leányfalun, Dunabogdányban, Budapesten és Óbudán.