Ovi-zsaru program, kutyamentés - hírek a rendőrségtől - www.szentendre.hu
2017. január 31., 11:04

Ovi-zsaru programok a Szentendrei Rendőrkapitányságon

A Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai 2017. január 17-én a szentendrei Hold Utcai Óvoda meghívásának eleget téve, az Ovi-Zsaru program keretében ellátogattak az óvodába, hogy a gyerekeknek prevenciós előadásokat tartsanak.

Az óvoda hat csoportjában bűn-, és baleset-megelőzési témában jártas kolleganőkkel találkozhattak a gyerek és pedagógusaik.

A kis ovisok nagy szeretettel fogadták a rendőröket, akiknek szintén nagy élményt jelentett a kicsik feléjük áradó szeretete. A közlekedési szakterületen dolgozó két rendőrnő játékos formában ismertette a gyerekek számára is fontos közlekedési táblákat, valamint beszélgettek arról is a szüleikkel való közlekedésük során mit tehenek saját védelmük érdekében.

A gyerekek megismerkedtek a rendőrök által viselt szolgálati egyenruhával, valamint kezükbe vehettek bilincset és szolgálati igazolványt is.

Két nappal később a délelőtt szintén az óvodásoké volt.

A szentendrei Hold Utcai Óvoda három csoportja január 19-én délelőtt ellátogatott a rendőrkapitányságra. A gyerekek négy helyszínen ismerkedhettek a rendőrség munkájával.

A rendőrök felállítottak egy közlekedési pályát, melyen a közlekedési táblákkal ismerkedve, ügyességüket kihasználva közlekedési szakemberek iránymutatásával motorozhattak.

A kicsik megismerhették a közrendvédelmi rendőrök bevetési eszközeit, ahol nagy örömükre pajzsot is a kezükbe vehették. A Bűnügyi Technikai Alosztály vezetőjével igazi bűnügyi nyomkutató munkát végezhettek, megnézhették, hogyan kell a saját tenyérnyomatukat látható tenni.

További fényképeket a Hold utcai Óvoda Ovi-Zsaru programjáról az alábbi linken lehet találni: https://www.facebook.com/Szentendre-Város-Baleset-Megelőzési-Bizottsága-293292370805700/?fref=ts

Befogadták

Állampolgárok jelezték 2017. január 16-án a délutáni órákban a rendőröknek, hogy a Szentendrei Rendőrkapitányság épülete előtt egy szelíd, láthatóan ápolt, de kimerült kutyát találtak.

A rendőrök a hideg időre való tekintettel beengedték az állatot az épület előterébe és állatorvost is hívtak hozzá. A közösségi média segítségével végül a gazdáját is gyorsan megtalálták, aki a rendőröktől átvette és hazaszállította a családi ház kertjéből elkóborolt ebet.

Szentendrei Rendőrkapitányság