2023. július 3., 16:10

Turi-Kovács Áron Péterrel, a Szentendrei Rendőrkapitányság és Lauda Zoltánnal a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjével találkozott a napokban Fülöp Zsolt polgármester. A térségünket érintő legfontosabb témákról egyeztettek: a közbiztonságról, a drogprevencióról és a közlekedésről. Kiderült, városunkba is kerülhet a nemrég szolgálatba állított korszerű sebességmérő műszerekből.

A rendőri vezetők látogatásának apropója a vármegye új rendőri vezetőjének bemutatkozása volt: a frissen kinevezett Lauda Zoltán Pest Vármegyei rendőr-főkapitányt Turi Kovács Áron szentendrei rendőrkapitány mutatta be Fülöp Zsoltnak A szentendrei polgármester  – többek között múzeumbelépőt, mozibérletet és bowling-lehetőséget tartalmazó –  ajándékcsomagot adott át Turi Kovács Áronnak. Az ajándékokat a szentendrei kapitány a nemrégiben indult, „A hónap rendőre” akciójuk során fogja átadni az arra érdemes szentendrei rendőröknek. A találkozón emellett több fontos kérdésről is egyeztettek. 

Többek között szó esett a szentendrei közbiztonságról, a drogprevencióról és a 11-es út közlekedéséről is. Ezzel kapcsolatban részletesen is beszélgettek az újfajta, eddigieknél sokkal pontosabban mérő, menet közbeni mérésre is alkalmas traffipaxokról, amelyekből júniusban 40 darab állt szolgálatba.

A korszerű,  magyar gyártású sebességmérő műszerek fejlesztésében a rendőrség is részt vett. Szentendrén különösen fontos kérdés ez, a rendőrség éves beszámolói szerint hosszú ideje a legtöbb szabálysértés gyorshajtásból és a kanyarodási szabályszegésekből adódik városunkban.

Pilis Dániel alpolgármester és a Szentendrei Önkormányzat már 2019 óta szorgalmazza az ehhez hasonló, nagy pontosságú sebességmérők alkalmazását, amelyeket a szolgálati autókba helyezve bárhol használhatnak Szentendre területén. Ez a megoldás sokkal praktikusabb lenne, mint egy álló kamera elhelyezése. A mostani megbeszélésen az alpolgármester külön rákérdezett, hogy Szentendrére is jut e az üzembe állított negyven kamerából, a két főrendőr pedig biztosította, hogy szándékukban áll a térségünkben is munkába állítani egyet.