2017. március 17., 07:54
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatósága újabb tájékoztatót adott ki az M0 autóút – 11. sz. főút körforgalmú csomópontjának átépítése és kapacitásbővítése jelzőlámpás forgalomirányítással elnevezésű projekttel kapcsolatban.

Arról már korábban adtak ki közleményt, hogy elindult a csomópont átépítése. Most arról tájékoztatják a lakosságot, hogy az M0 autóút – 11. sz. főút körforgalmú csomópontjának átépítése és kapacitásbővítése jelzőlámpás forgalomirányítással tárgyú csomópont építési munkái 2017. március 18-án (szombaton) folytatódnak a 2. sz. építési ütem bevezetésével.

Ebben az építési ütemben folytatják a pályaszerkezet építési munkákat a csomópont forgalomtól jelenleg is elzárt felületein, továbbá sávszűkítés bevezetése mellett megkezdi a csomópont 11. sz. főút, Budapest felől behajtó-, és 11. sz. főút Szentendre irányába kihajtó ágak mentén plusz forgalmi sávok építési munkáit. Ennek következtében a főváros irányából a csomópontba érkezők egy kb. 25,0 m hosszú ideiglenes (aszfalt szerkezetű) útburkolaton keresztül juthatnak a körforgalomba. A 2_építési_ütem terve itt érhető el.

Az 2. sz. építési ütem ideje alatt a forgalmi rend a jelenlegihez képest nem változik. A munkaterületen az ideiglenes forgalomtechnika kiépítése, továbbá az építőanyag munkaterületre be-, illetve onnan történő kiszállítása során kell számítani nagyobb, de rövid idejű fennakadásokra.

Fentiek következtében a környéken a jelenlegihez képest is nagyobb torlódásra, és az utazási idők megnövekedésére kell számítani.

A csomópont átépítés befejezésének várható időpontja: 2017. II. negyedév.

Kérjük a közlekedők türelmét, és megértését!