2015. május 31., 10:00

hajókirándulás 3022015 tavaszi-nyári időszakában ismét menetrend szerinti MAHART hajójárat közlekedik Budapesttől Szentendréig, illetve főszezoni hétvégeken Visegrádig. Az április végén indult járat szeptember 27-ig hétfő kivételével naponta közlekedik Szentendréig. A már hagyományosan 10:00 órakor induló járat július 4-től augusztus 30-ig hétvégeken egészen Visegrádig közlekedik, Leányfalu (ahol a termálfürdő egész évben nyitva tart) és Tahitótfalu érintésével. A járattal május 30-31-én a tahitótfalui Eperfesztivál is elérhető, június 20-án a Nemzeti Vágta Pest megyei előfutama, július 4-én a Halászléfőző verseny, majd ugyanitt az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! szüreti felvonulás, mulatság szeptember 26-án.

A kirándulójárat és a Kis-Duna-ág településeinek népszerűsítésére Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere kezdeményezésére 2015. május 30-án, szombaton helyi programokkal egybekötött közös hajókirándulásra indult Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu és Visegrád polgármestere.

„Az összefogás célja, hogy felhívja a figyelmet a turisták körében már népszerű célpontok szezonális, vízi megközelíthetőségére. A térségi polgármesterek közös fellépése egyben rávilágít a Dunakanyar hajózási fejlesztésére vonatkozó kormányzati szándék, a MAHART hosszú- és rövidtávú fejlesztési tervei és a Kis-Duna-ág turisztikai érdekeinek egybeesésére” mondta a program házigazdája, Versegi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere. Felhívta a figyelmet arra, hogy az évente milliós turistaforgalmat fogadó Szentendre legszebb arcát épp a Duna felől mutatja: A viszonylag kis területen az égre mutató templomtornyokkal és színes háztetőkkel a város másképpen nem látható, egyedülálló arcát mutatja meg a hajóval érkezők számára, a vízről kirajzolódó panoráma valószínűtlenül szép, szó szerint festői. A természeti és épített környezet, a kínálkozó kulturális lehetőségek, a gasztronómia és a szabadidős aktivitások együtt komplex élményt nyújtanak annak is, aki csak egy napra érkezik, és annak is, aki hosszabban időz a városban. A MAHART kirándulójáratával mindez most nem csak közúton, de hajóval is elérhető.” Hozzátette:A Duna menti települések és kerékpárút összekapcsolása a kerékpárszállítást lehetővé tevő hajóközlekedéssel a térség egyik jelentős turisztikai attrakciófejlesztési lehetőségét kínálja fel.”

Spányik Gábor, a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy „A visegrádi hajóállomás épületének fejújítása teljes egészében elkészült, a környezetének felújítása párhuzamosan készül a gátépítéssel, ami várhatólag július végéig elkészül. Célunk egy visegrádi régióközpont létrehozása a jövő évtől, terveink szerint Budapest helyett innen indulnának a menetrendszerinti hajók. Három járatpárt tervezünk, nemcsak a turistáknak, hanem a Visegrádról Budapestre dolgozni járók számára is. A tervek szerint a menetidő 50 perc- 1 órára rövidülne. A hajók kikötnének Tahitótfaluban, Leányfalun és Szentendrén is, egyelőre Dunabogdány nincs tervbe véve.”

Loszmann János, Leányfalu polgármestere szerint „A régió számára nagyon fontos, hogy elinduljon ez a hajójárat. Gyerekkoromban is itt éltem, akkor naponta járt hajó Leányfaluról a fővárosba, ma ez már nem aktuális. Célunk, hogy legalább hétvégén megközelíthető legyen a Dunakanyar hajóval. Szeretnénk, ha a termálfürdőnkbe is hajóval érkezhetnének a vendégek és ugyanígy távozhatnának.”

A május 30-ai hajókiránduláshoz a meghívottak a MAHART menetrend szerinti, Budapest Vigadó térről 10:00 órakor induló járatát vették igénybe. Információ a menetrendről: http://www.mahartpassnave.hu/hu/hajojaratok/dunakanyari-kirandulohajok/budapest-szentendre-visegrad/

Az esemény házigazdája, Verseghi-Nagy Miklós polgármester volt, Leányfalun Loszmann János polgármester csatlakozott. Visegrádon Félegyházi András, a település első embere fogadta őket a II. Gasztrofesztiválon. A kirándulás utolsó állomása Tahitótfalu, ahol dr. Sajtos Sándor polgármester az Eperfesztiválon kalauzolta a vendégeket.

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
vas 10

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
vas 10

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.